HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ukrayna'da düşen yolcu uçağı

Başbakan Yardımcısı ve Bölgesel Kalkınma Bakanı Vladimir Groysman, uluslarası uzmanlardan oluşan 90 kişilik bir ekibin ve 30 diplomatın cesetlerle ilgili çalışmalara başladığını bildirdi.

KHARKOV (AA) -Başbakan Yardımcısı ve Bölgesel Kalkınma Bakanı Vladimir Groysman, Kharkov'da düzenlediği basın toplantısında, Malezya Havayolları'na ait uçakta hayatını kaybedenlerden 282 yolcunun cesedi ile 86 ceset parçasının Kharkov'a ulaştığını söyledi.

Uluslarası uzmanlardan oluşan 90 kişilik ekibin ve 30 diplomatın cesetlerle ilgili çalışmalara başladığını bildiren Groysman, Hollanda'ya gönderilecek cesetlerin incelenmesi için Ukrayna'dan 6 kişilik uzman grubun da diğer uluslararası uzmanlarla çalışacağını aktardı.

Cenazelerin inceleme prosedürlerinin Hollanda'da yapılacağını açıklayan Groysman, bu konuda uzmanların fikir birliğinde bulunduğunu bildirdi.

-"Karakutular bize verilmedi"-

Başbakan Yardımcısı Groysman, Malezya Havalayolları'na ait uçağın karakutularının Ukrayna tarafına verilmediğini hatırlatarak, karakutuların büyük ihtimalle cenazeleri taşıyan vagonlardan birinde bulunduğunu söyledi. Groysman, Hollanda, Malezya, Ukrayna ve Uluslararası Sivil Havacılık Kurumu (ICAO) uzmanlarının kutuların taşınma süreci ile ilgili fikir alışverişinde bulunduklarını aktardı. Şu an için uçağın düştüğü bölgeye girişlerinin büyük soru işareti olduğunu savunan Groysman, bu bölgeye girilmesi gerektiğinin ve bunun için uluslararası destek gerektiğinin altını çizerek, "Bu topraklara girilerek her santimetresinde inceleme yapılmalı" dedi.

-"Rusya'dan silah akışı durdurulmalı"

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı askeri saldırılarını sürdürdüğünü savunan Başbakan Yardımcısı Groysman, Rusya sınırından aktarılan silah yardımının kesilmesi durumunda Ukrayna topraklarını savunmanın gerekmediğini dile getirdi, Groysman, şu an için önemli olanın uygar dünyanın bu konudaki ortak çabaları olduğunu ifade etti. Başbakan Yardımcı Groysman, yürütülen soruşturmada kendisine Devlet Başkanı Petro Poroşenko tarafından tam yetki verildiğini belirtti

Ukrayna'nın doğusunda ordu ile ayrılıkçılar arasında çatışmaların sürdüğü bölgede 17 Temmuz 2014'te düşen yolcu uçağının, 298 yolcu ve mürettebatından kurtulan olmamıştı. ABD yönetimi, uçağın Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki bölgede karadan havaya ateşlenen füzelerle düşürüldüğünü açıklamıştı. Uçakta hayatını kaybeden 282 kişinin cenazesi ile yine cenazelere ait olduğu belirtilen 87 vücut parçası trenle bugün Kharkov'a getirilirmişti..

AA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler