HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ukrayna'da kömür ocağındaki kaza

Ukrayna'nın doğusunda, ayrılıkçıların kontrolündeki Donetsk'te meydana gelen maden kazasında ölen işçiler toprağa verildi.

KİEV (AA) - Donetsk'teki "Zasyadko” kömür ocağında önceki gün meydana gelen maden kazasında ölen 4 işçinin cenazesi bugün "Şeglovskiy” mezarlığına defnedildi.

Madencileri son yolculuğuna uğurlama törenine çok sayıda vatandaşın yanı sıra, söz konusu madende çalışan işçiler de katıldı. Bazı ayrılıkçı yetkililerin de katıldığı cenaze töreninde duygulu anlar yaşandı.

Öte yandan, ayrılıkçıların tek taraflı olarak ilan ettiği "Donetsk Halk Cumhuriyeti Acil Durumlar Bakanlığı'ndan" yapılan açıklamada, maden kazasında yaralanmasının ardından hastaneye kaldırılan bir madencinin daha hayatını kaybettiği belirtilirken, böylece maden kazasında ölen madenci sayısının 34'e ulaştığı ifade edildi.

Daha önce Donetsk Halk Cumhuriyeti Acil Durumlar Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, metan gazı patlaması sonucunda kazanın meydana geldiği, yapılan arama-kurtarma çalışmaları ile yaşamını yitiren 33 madencinin cesedinin çıkartıldığı belirtilmişti.

Ukrayna'nın en büyük ve en eski kömür ocaklarından biri olan ve eski Sovyetler Birliği Kömür Sanayi Bakanı Aleksandr Zasyadko'nun adını taşıyan ocak, 1958 yılında açıldı. 2013 yılında 144 milyon ton kömürün üretildiği ocak yerin bin 500 metre altına kadar iniyor. Zasyadko kömür ocağında son 15 yılda 6 büyük kaza meydana gelmiş, bu kazalarda 244 madenci hayatını kaybetmişti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler