HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ukrayna'da meclis önünde çatışma: 1 ölü, 100 yaralı

Ukrayna Parlamentosu önünde, doğuda Rusya yanlısı isyancıların elindeki bölgelere daha fazla özerklik tanınmasını içeren reformların onaylandığı oturumdan sonra başlayan protestolarda bir asker öldü, çoğu polis memuru 100'den fazla kişi de yaralandı.

Ukrayna'da meclis önünde çatışma: 1 ölü, 100 yaralı

Ukrayna Parlamentosu önünde, doğuda Rusya yanlısı isyancıların elindeki bölgelere daha fazla özerklik tanınmasını öngören reformların onaylandığı oturumdan sonra başlayan protestolarda bir asker öldü, çoğu polis memuru 100'den fazla kişi de yaralandı.

Protesto sırasında güvenlik güçlerine molotof kokteyli atıldı ve patlamalar duyuldu.

Milletvekilleri sert tartışmaların yaşandığı oturumda, Donetsk ve Luhansk bölgelerine daha fazla özerklik verilmesine yönelik yasal düzenlemelere ilk onayı verdi. Söz konusu düzenlemeler, Şubat ayında Belarus'un başkenti Minsk'te Şubat'ta imzalanan anlaşmanın en temel unsurlarından birini oluşturuyor.

Yaz aylarında Ukrayna ordusuyla isyancı güçler arasındaki savaş yeniden şiddetlendi. Ancak taraflar geçen hafta, okulların yeniden başlayacağı tarih olan 1 Eylül'de çatışmalara son verilmesi konusunda uzlaşmıştı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler