HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ukrayna'da nükleer santralde kaza

Ukrayna'nın güneydoğusundaki Zaporizhye nükleer santralinde bir kaza meydana geldiği açıklandı.

Ukrayna'da nükleer santralde kaza

Avrupa'nın en büyük, dünyanın da beşinci büyük nükleer santralinde gerçekleşen kazayı, kamuoyuna Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk duyurdu. "Zaporizhye Nükleer Santrali'nde bir kaza meydana geldiğini biliyorum" diyen Yatsenyuk, başka detay vermedi.

Ülkenin yeni enerji bakanı Volodimir Demçişin ise santralde gerçekleşen kazanın herhangi bir tehdit oluşturmadığını öne sürerek, "Reaktörlerle ilgili sorun yok" dedi. Ukraynalı bakan, kazanın "enerji çıktı sistemi"ni etkilediğini, üretimle ilgisi olmadığını savundu ve santralin 5 Aralık'ta normal çalışma düzenine dönebileceğini iddia etti.

Viyana merkezli Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) ise olayla ilgili yorum yapmaktan kaçındı.

Konuyla ilgili Interfax'ta yer alan habere göre, kaza santralin 3'üncü bloğunda bulunan 1000 megawattlık reaktörde meydana geldi. İlk belirlemelere göre bir sızıntı meydana gelmediği ve sorunun iki gün içinde giderileceği kaydedildi.

BEŞ GÜN GECİKMELİ AÇIKLANDI

Öte yandan, santralde 28 Kasım tarihinde meydana gelen kazanın kamuya 5 gün gecikmeyle duyurulduğu ortaya çıktı.

Nükleer santralin 3’üncü reaktöründe meydana gelen kazanın Ukrayna’nın yarısını elektriksiz bırakması üzerine hükümet kabinesi toplantısında Başbakana, “Ukrayna’da neden elektrikler kesik?” sorusu yöneltilince Arseniy Yatsenyuk, “Zaporojye nükleer santralinde bir kaza yaşadık. Ama korkulacak bir durum yok. Kaza reaktörün kendisiyle ilgili değil. Yakında onarım tamamlanacak” dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler