HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ukrayna'da radikal görüşlü grubun polisle çatışması

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, radikal grubun polisle çatıştığı Mukaçevo'ya giderek incelemelerde bulundu.

KİEV (AA) -Poroşenko, Cumartesi günü radikal görüşlü "Sağ Sektör" örgütü mensubu silahlı grubun polisle çatıştığı Mukaçevo kasabasının bağlı olduğu batıdaki Zakarpatya İl Meclisine katıldı. İl Meclisinde yetkililere hitap eden Poroşenko, Mukaçevo'da yaşanan olayların Ukrayna'nın uluslararası imajına büyük bir darbe vurduğunu kaydetti. Poroşenko, Zakarpatya'daki vatandaşları bölgedeki yolsuzluk ve suç çeteleriyle karşı karşıya bırakmayacaklarını kaydederek, amaçlarının bölgedeki yolsuzluk ve yasa dışı kaçakçılıkla mücadele olduğunu söyledi.

Poroşenko, Zakarpatya'daki tüm sektörlerdeki yöneticilerin tamamen değiştirileceğini ifade ederek, bu olayların ardından bölgede yeni bir sayfanın açılacağına işaret etti.

Poroşenko, ayrıca doğudaki ayrılıkçılarla cephe hattında bulunan Luhansk'in İl Valisi olarak görev yapan General Gennadiy Moskal'ı Zakarpatya'ya vali olarak atadığını duyurdu. Poroşenko, Moskal'ın ülkedeki en iyi valilerden biri olduğunu, doğudaki ayrılıkçılara karşı çatışmaların sürdüğü bir bölgede ve dönemde bile yolsuzlukla mücadele etmeyi başardığını ve Ukrayna'daki yöneticilerin "yüz akı" olduğunu ifade etti.

Poroşenko, artık ülkesinde "çeteciliğe" izin verilmeyeceğini belirtti. Mukaçevo'daki çatışmalarda yer alan "Sağ Sektör" örgütü üyelerinin "terörist ve suç çeteleri" olduğunu ifade eden Poroşenko, "Doğudaki cephe hattında gerginlik tırmanırken ülkenin diğer bir köşesinde de suç çeteleri çatıştı. Donbas ve Zakarpatya birbirinden en uzakta olan bölgeler" ifadesini kullandı.

Mukaçevo'da 11 Temmuz Cumartesi, radikal "Sağ Sektör" üyesi silahlı grubun milletvekili Mihail Lanyo'ya ait dinlenme tesisine düzenlediği baskın sonrası çıkan çatışmada 2 kişi yaşamını yitirmiş, 13 kişi yaralanmıştı. Çatışmalara katılan "Sağ Sektör” üyeleri, polisin kuşatmasının ardından ormanlık alana çekilmişti. Polis, silahlı gruptan 4'ünü yakalamıştı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler