HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ukrayna'daki gelişmeler

Ukrayna'da Rusya yanlısı ayrılıkçılarla silahlı çatışmaların sürdüğü doğu bölgelerinden dönen askerler memleketlerinde coşku ile karşılandı.

KİEV (AA) - Ukrayna'nın doğusundaki terörle mücadele operasyonlarında yer alan 55. Topçu Tugayı'nın 80 askeri, bu akşam memleketleri Zaporozhye'ye döndü. Doğudaki savaş bölgesinde 4 ay boyunca görev yapmalarının ardından bir süre dinlenmek üzere cephe gerisine dönen askerleri kahramanlar gibi karşılayan kent halkı askerlere sevinç gösterilerinde bulundu.

Kent halkı, ulusal gelenek gereği, askerleri "ekmek ve tuz" ile karşılarken, bazı vatandaşlar da askerlere hazırladıkları tatlıları ikram etti. Kentte, doğudaki silahlı çatışmalardan dönen askerleri karşılamak için tören düzenlenirken, vatandaşlar da askerlere sevgi gösterilerinde bulundu.

Karşılama sırasında askerler ile aileleri arasında duygulu anlar yaşandı. Ukrayna bayrakları ile karşılanan askerler, yakınlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi. Tören sırasında askerler ve aileleri hep birlikte Ukrayna milli marşını söylerken, tören sırasında ayrıca silahlı çatışmalarda ölen askerler anıldı.

Dinlenmek üzere memleketlerine dönen askerlerin, 10 gün sonra tekrar, terörle mücadele operasyonunun sürdüğü doğu bölgesine gideceği bildirildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler