HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ukrayna'daki gelişmeler

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile bu akşam telefon görüşmesi yaptı.

KİEV (AA) -Ukrayna Devlet Başkanlığı Basın Bürosundan yapılan açıklamaya göre; telefon görüşmesinde Biden, yeni hükümetin kurulmasından dolayı Ukrayna yönetimini kutlarken, söz konusu hükümetin ülkede reformları yapmaya çaba göstereceğini dile getirdi. Biden, ABD'nın Ukrayna'ya mali ve ekonomik yardım sağlama meselesini görüşmeye hazır olduğunu ifade etti.

Poroşenko da, Ukrayna'yı desteklemesinden ve Avrupa Birliği ile ABD'nın Donbas'ta barış sürecinin sağlanmasında önemli rol oynayacak kararlı adımların atılmasına yönelik dayanışmasından dolayı Biden'e teşekkür etti.

Görüşme sırasında, Ukrayna makamlarının doğudaki bölgelere finans aktarılmasının, söz konusu kaynakların silahlı çeteler tarafından çalınması ve terörü desteklemek için kullanılması endişesinden dolayı geçici olarak durdurmasına ilişkin konu da dahil, Donbas'taki insani durum ve bölgeye insani yardımların ulaştırılması meseleleri ele alındı. Poroşenko ve Biden, görüşme sırasında ayrıca askeri - teknik işbirliği ve alternatif enerji kaynaklarının temin edilmesi imkanlarına ilişkin güncel konularda da fikir alış verişinde bulundu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler