HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ukraynalı danışmandan Ruslara “böcek” benzetmesi

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko’nun danışmanı Yuriy Biryukov “böcek” benzetmesiyle Rusya ile Ukrayna arasında yeni bir diplomatik krize neden oldu.

Ukraynalı danışmandan Ruslara “böcek” benzetmesi

Poroşenko’nun danışmanlarından Biryukov, tatildeyken Facebook hesabında yaptığı yorumda, “Ruslar bütün tatil yerlerini istila ediyor ve emperyalist hırslar içindeler” yazdı.

Ülkede yeni bir diplomatik skandala imza atan danışman yorumunda ayrıca “terlikle ezilmesi gereken böcekler” ifadesini de kullandı.

RUSYA DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI SÖZCÜSÜ: HİTLERİ ÇAĞRIŞTIRIYOR

Biryukov’un bu sözlerine Rusya’dan tepki gecikmedi. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, “böyle insanların Ukrayna yönetimine ne şekilde danışmanlık hizmeti verip yardım ettikleri konusundaki sorularımı bir tarafa bırakıyorum. Burada daha önemli bir konu var: Halkların bitki ve hayvan türleriyle karşılaştırılması, yeni bir şey değildir” diyerek, Biryukov’un bu sözlerinin, Hitler’in Ukraynalılar hakkında yapmış olduğu konuşmaları çağrıştırdığını söyledi.

Nazi Almanyası ile ilgili bir kitaba atıfta bulunan Zaharova, Hitler’in, Nazi işgalindeki Sovyet topraklarında Ukrayna devletinin kurulması konusundaki önerilere, “Slavların tavşanlara benzediklerini ve kendi hallerine bırakıldıklarında bir düzen kuramayacakları” yanıtını verdiği örneğine değindi. Zaharova, “ne korkunç bir gerçektir ki, tarih, kendisini görmezden gelenlerle alay eder” dedi. (DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler