HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ukrayna'nın doğusundaki gelişmeler

Ukrayna'nın Slavyansk kasabasında, olayları bastırmak için gönderilen askerlerden 5'inin gönüllü olarak Rusya yanlısı milislerin tarafına geçtiği ileri sürüldü.

Kendini Ukrayna hükümetinden federalizm talep eden "milislerin lideri" Yevgeniy Gorbik olarak tanıtan kişi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "16 Nisan'da Slavyansk'taki olayları bastırmak için bölgeye gelen 25. Hava Komando Tugayında görev yapan 5 asker, gönüllü olarak bizim tarafımıza geçti" dedi.

Gorbik, kendilerine katılmak istemeyen askerleri ise bir gece ağırladıktan sonra halktan toplanan sivil kıyafet ve para ile memleketlerine gönderdiklerini kaydetti. Mariupol'a giderken durdurdukları Ukrayna sınır birlikleri görevlilerine de aynı şekilde davrandıklarını belirten Gorbik, görevlilerin bir gece kentte kaldıktan sonra ertesi gün sabah trenle Kharkiv'e döndüklerini ifade etti.

Sağ Sektör veya Ukrayna ordusu tarafından kendilerine karşı her an bir saldırı yapılabileceğini söyleyen Gorbik, Donbass bölgesinin Donetsk Cumhuriyeti olarak egemenliğini kazanmasını istediklerini ve bunun için direndiklerini söyledi.

Gorbik, ayrıca "Belki Rusya'ya bağlanabiliriz ama Abhazya veya Güney Osetya gibi Donbass bölgesinin de egemenliğini kazanması gerekir" diye konuştu.

Milis lideri Gorbik, Cenevre'de imzalanan anlaşmanın, sadece ülkenin güneydoğusunu değil Sağ Sektör'ü de bağlaması gerektiğini belirterek "Biz, tüm Hristiyanlar için kutsal olan Paskalya Bayramı gecesinde Sağ Sektör'den saldırı beklemiyorduk" ifadesini kullandı.

Öte yandan, işgalci grupların Slavyansk Kent Meclisi, Güvenlik Servisi ve Emniyet Müdürlüğü binalarını ele geçirdiği ve yanlarında barikat kurduğu bildirildi. Bu binaların kesiştiği caddeleri yaya ve araç trafiğine kapatmaya devam eden işgalciler, 25. Hava Komando Tugayından ele geçirdikleri askeri araçları da konuşlandıkları bu binaların yanında bekletiyor. (AA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler