HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ukrayna'nın doğusundaki gelişmeler

Ukrayna makamları, doğudaki Rusya silahlı kuvvetleri görevlilerinin sayısının, bölgede çatışmaların başlamasından bu yana en yüksek sayı olan 9 bini aştığını belirtti.

KİEV (AA) - Doğudaki ayrılıkçılara karşı operasyonların yönetildiği Terörle Mücadele Merkezi Basın Sözcüsü Andrey Lisenko, kilit noktalardaki ayrılıkçılar ile Rusya'nın düzenli ordusuna mensupların yer değiştirdiğini ifade ederek, "Rusya silahlı kuvvetleri görevlilerinin sayısı, Donbas'taki krizin başlamasından bu yana en yüksek sayı olan 9 bini aştı" dedi.

Lisenko, Rusya silahlı kuvvetlerinin doğudaki ayrılıkçıların sürekli asker ve askeri araçlar temin ettiğini dile getirerek, hava savunması, iletişim, istihbarat ve radyoelektrik sistemlerle donatıldığını ileri sürdü.

Rusya'nın her gün 30-40 kamyonla Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçılara silah ve cephane temin ettiğini kaydeden Lisenko, ayrılıkçıların ileriye yönelik askeri operasyonlar için son dönemde stratejik öneme sahip noktaları işgal etmeye çaba gösterdiğini kaydetti.

Lisenko, son 24 saatte doğudaki ayrılıkçılarla süren çatışmalarda 3 askerin hayatını kaybettiğini, 50 askerin ise yaralandığını belirterek, doğudaki ayrılıkçıların elinde şu anda 600'den fazla gönüllü ile askerin rehin tutulduğunu ifade etti. Lisenko, ayrıca hükümet güçlerinin Donetsk havaalanının bir kısmını kontrol etmeye devam ettiğini aktardı.

Diğer yandan ayrılıkçıların tek taraflı ilan ettiği "Donetsk Halk Cumhuriyeti" Savunma Bakanı yardımcısı Eduard Basurin de, son 24 saatte meydana gelen çatışmalarda 24 ayrılıkçının yaşamını yitirdiğini, bu çatışmalarda 50'ye yakın Ukrayna askerinin öldüğünü ileri sürdü.

Ukrayna'nın doğusunda 9 Aralık'ta taraflar arasında ateşkesi öngören "sessizlik" rejiminin uygulamaya konulmasının ardından Rusya yanlısı ayrılıkçılarla ordu birlikleri arasındaki çatışmalar ve can kayıpları belirgin ölçüde azalmıştı. Doğudaki gerginliğin son günlerde yeniden tırmanmasının ardından bölgedeki çatışmalarla can kayıpları da arttı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler