HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ukrayna'nın doğusundaki olaylar

Ukrayna'nın doğusunda operasyonlarını sürdüren hükümet güçlerine, ayrılıkçıların düzenlediği saldırıda 4 askerin yaralandığı bildirildi.

Slavyansk -Hükümet güçlerine yakınlığı ile bilinen Enformasyon Direniş Merkezi Başkanı Dmitriy Timçuk, yaptığı açıklamada, Ukrayna askerlerinin konuşlandığı Slavyansk'ın Karaçun Tepesi'ne, ayrılıkçıların yerleşim bölgelerinden ateş açması sonucu 4 askerin yaralandığını belirtti.

Timçuk, ayrılıkçıların yerleşim bölgelerine gizlenerek ateş ettiğini, yaralanan askerlerin helikopterlerle hastaneye sevk edildiğini ifade etti.

İsmini açıklamayan bir ayrılıkçı da dün gece saatlerinde hükümet güçleri ile Karaçun, Semenevka ve Andreevka kasabaları yakınlarında çatışmalar çıktığını bildirdi.

Hükümet güçleri, 2 Mayıs'ta başladığı terörle mücadele operasyonu çerçevesinde, ayrılıkçıların kontrol altında tuttuğu Slavyansk kentinin çevresini kuşatmış, ayrılıkçılar da Karaçun Tepesi'ne konuşlanan askeri birliklere saldırılarını artırmıştı. Ayrılıkçıların kontrolünde bulunan Kharkiv-Donetsk güzergahındaki Semenevka'da ise şehrin girişini kontrol altına almak isteyen taraflar arasında sık sık çatışmalar çıkıyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler