HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

UNICEF: IŞİD Musul'da 100 bin çocuğu canlı kalkan olarak kullanıyor

Birleşmiş Milletler Uluslararası Çocuk Fonu (UNICEF), IŞİD'in Irak'ın Musul kentinde 100 bin çocuğu canlı kalkan olarak kullandığı uyarısı yaptı. UNICEF'ten yapılan açıklamada, Musul'un Irak ordusunun kuşattığı IŞİD'in kontrolündeki bölgesinde 100 bin dolayında çocuğun "son derece tehlikeli" koşullar altında kaldığına dikkat çekilirken, UNICEF Erbil Bürosu'nun açıklamasında IŞİD'in bu çocukları canlı kalkan olarak kullanıldığı uyarısı yapıldı.

UNICEF: IŞİD Musul'da 100 bin çocuğu canlı kalkan olarak kullanıyor

IŞİD'in çocuklardan bazılarını silahlı çatışmalara katılmaya zorladığına da dikkat çekilen açıklamada, bu durumdaki çocukların da iki ateş arasında tamamen ölümle yüz yüze oldukları vurgulandı ve şöyle denildi:

"Musul'un batısındaki IŞİD'in kontrolündeki bölgesinde, aralarında çok sayıda çocuğun da bulunduğu yüzlerce sivilin öldürüldüğü yolunda haberler alıyoruz. Bu kişilerden bazılarının her geçen saat daha da şiddetlenen çatışmalardan kaçmaya çalışırken öldükleri anlaşılıyor. Bu gelişmelere bağlı olarak hastaneler ve okulların yanında, su şebekeleri gibi sivil amaçlı altyapıya da yapılan saldırılara derhal son verilmelidir."

İKİ ATEŞ ARASINDA KALIYORLAR

BM Çocuk Fonu (UNICEF) dün yaptığı yazılı açıklamada, çocuklardan bazılarının çarpışmalara katılmaya zorlandıklarını ve iki ateş arasında kaldıklarını belirtti.

UNICEF açıklamasında, "Musul'un batısında içlerinde çocukların da bulunduğu bazı sivillerin öldürüldüğü yolunda kaygı verici haberler alıyoruz. Bu kişilerden bazılarının her geçen saat daha da şiddetlenen çatışmalardan kaçmaya çalışırken öldükleri anlaşılıyor" denildi.

_(REUTERS/Alaa Al-Marjani, Irak'ta çatışmadan kaçmaya çalışırken yaralanan çocuklar)

_

Bölgede bulunan bir Reuters televizyon ekibi Cumartesi günü, kuşatılmış bölgeden kaçarken bir sokakta ateş altında kaldıkları anlaşılan ve içlerinde kadın ve çocukların da bulunduğu düzinelerle sivilin cesedini gördüklerini bildirmişti.

Irak ordusu Ocak ayında Musul'un batısını ele geçirmiş ve 27 Mayıs'ta da kentin batısında İŞİD militanlarının sıkıştığı bölgeyi ele geçirmek için yeni bir saldırı başlatmıştı.

Musul'un savaştan önceki nüfusunun üçte birine yakın 700,000 kişinin şimdiye kadar kentten kaçtığı bildiriliyor.

UNICEF açıklamasında, "Sivil halka, hastaneler, klinikler, okullar, evler ve su şebekeleri gibi sivil amaçlı altyapıya yapılan saldırılara derhal son verilmesi gerekmektedir" denildi.


En Çok Aranan Haberler