HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Urumçi'de bombalı saldırı: 31 ölü, 94 yaralı

Urumçi’deki bir pazar yerine bu sabah düzenlenen bombalı saldırıda en az 31 kişinin öldüğü, 94 kişinin yaralandığı bildirildi.

Urumçi'de bombalı saldırı: 31 ölü, 94 yaralı

Sincan Uygur Özerk Bölgesi hükümetinin yayın organı 'tianshan.net', başkent Urumçi’deki bir pazar yerine yerel saatle 07.50'de (TSI 02.50) düzenlenen bombalı saldırıda en az 31 kişinin öldüğünü, 94 kişinin yaralandığını duyurdu.

Çin devlet televizyonu CCTV, saldırının Halk Parkı’nın yanında kurulan sokak pazarında gerçekleştiğini belirtti. Çin Kamu Güvenliği Bakanlığı tarafından yayımlanan bildiride ise, ‘ağır can kaybına yol açan şiddet olayının terör saldırısı’ olduğu kaydedildi. Hong Kong merkezli Phoenix TV, görgü tanıklarının ifadelerine dayanarak, pazar yerine hızla giren iki arazi aracından kalabalığın üzerine patlayıcı maddeler atıldığını, araçlardan birinin daha sonra infilak ettiğini bildirdi.

SALDIRILAR SIKLAŞTI

Uygur bölgesinde son dönemde sıklaşan şiddet eylemleri dolayısıyla geçtiğimiz yıldan bu yana 100’den fazla kişi öldü. Radikal örgütlerin internet faaliyetlerini izleyen The Site Monitor’e göre, Urumçi’deki tren istasyonunda 30 Nisan'da üç kişinin ölümüyle sonuçlanan bombalı intihar saldırısı, Pakistan merkezli Türkistan İslami Partisi (TIP) adlı örgüt tarafından 14 Mayıs’ta yayımlanan bir video kaydı aracılığıyla üstlenildi.

39 UYGUR'A DÜN MAHKUMİYET ÇIKTI

Resmi haber ajansı Xinhua, dün, 39 kişiye terör faaliyetlerine karışmak, etnik ayrımcılığı kışkırtmak ve yasa dışı ateşli silah üretmek gibi çeşitli suçlardan 15 yıla kadar hapis cezası verildiğini bildirmişti. Ceza alanlara ilişkin olarak medyada yer alan isim listesine göre, mahkum edilenlerin hepsinin Uygur olduğu sanılıyor. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler