HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Uygurlara yapılan muameleye Tayland'dan tepki

Taylandlı yetkililer Çin’e gönderilen 85’i erkek 24’ü kadın toplam 109 Uygur’a yapılan muamelenin yanlış olduğunu söyleyerek Uygurları savundu.

Çin'in devlet kanalında yayınlanan videoda Uygur vatandaşların hepsi terörist gibi elleri kelepçeli ve başlarına siyah çuval geçirilmiş şekilde ülkelerine geri götürüldüler.

Çin’de yayınlanan bu habere göre 109 Uygur önce Türkiye’ye girip, ardından cihad etmek için Suriye ve Irak’a gidip IŞİD gibi terör örgütlerine katılacaklardı. Ayrıca 109 kişinin 13’ünün zaten terör şüphelileri listesinde yer aldıkları da belirtildi.

Video’da Tayland’ın Songkhla bölgesinden havalanan uçağın Çin’de nereye gittiğine dair bir bilgi yer almıyor ve şu an Uygurların nerede olduklarına dair bir haber yok.

TAYLAND: İSTEDİKLERİ YERE GÖNDERECEĞİZ

Tayland hükümet sözcü vekili Sansern Kaewkamnerd yaptığı açıklamada geri kalan 60’a yakın Uygur için yapılan kimlik tespitinin ardından ülkelerinde herhangi bir terör suçu kaydı olup olmadığına bakılacağını ve herhangi bir sabit suçu bulunmayan Uygurların Çin yada Türkiye seçeneklerinden istediklerine gidebileceklerini vurguladı. Bazı kesimlerce bu mesaj geriye kalanların Türkiye'ye gönderileceğinin habercisi olarak yorumlandı.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler