HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Uyuşturucu kartellerinden ajanlara seks partisi

Amerikan Uyuşturucuyla Mücadele Dairesi ajanlarının, masraflarını uyuşturucu kartellerinin karşıladığı seks partilerine katıldığı bildirildi. Bazı partilerin resmi binalarda yapıldığı belirlendi.

Uyuşturucu kartellerinden ajanlara seks partisi

Amerikan Uyuşturucuyla Mücadele Dairesi ajanlarının, uyuşturucu kartelleri tarafından finanse edilen seks partilerine katıldığı ortaya çıktı.

ABD'de bugün yayımlanan federal raporda, Uyuşturucuyla Mücadele Dairesi (DEA) ve diğer federal güvenlik kurumlarındaki görevlilerin bazı "uygunsuz davranışlarını" içeren vakalar anlatıldı.

Raporda bazı suçlamaların tamamen soruşturulmadığı ya da bildirilmediği belirtildi. Raporun bir bölümünde ise, Uyuşturucuyla Mücadele Dairesi ajanlarının yabancı bir ülkede seks işçileriyle özel partilere katıldığı kaydedildi.

Seks partilerinin hangi ülkede düzenlediği raporda yer almadı. Ancak Amerikan Associated Press ajansına konuşan bir yetkili söz konusu yabancı ülkenin Kolombiya olduğunu söyledi.

Ajanlara hediyeler de verilmiş

Rapora göre, seks partileri ajanların cep telefonları ve dizüstü bilgisayarlarının da bulunduğu resmi binalarda yapılmış.

Uyuşturucuyla Mücadele Dairesi yetkilileri ise "özel ajanların davranışlarının güvenlik riski oluşturacak düzeye ulaştığına inanmadıkları için" bu konudaki suçlamaları üstlerine bildirmemişler.

Bazı ajanlara ayrıca para, pahalı armağanlar ve silahlar verildiği de raporda yer alan bilgiler arasında. Seks partilerine katıldığını kabul eden yedi ajana 2 ila 10 gün arası görevden uzaklaştırma cezası verildi.

Bir DEA yetkilisi ise "Fuhuş yerel kültürün bir parçası ve 'hoşgörü bölgeleri' denilen bazı bölgelerde buna göz yumuluyor" dedi.

Konuyla ilgili soruşturma, 2012 yılında Kolombiya'daki bir zirve toplantısı sırasında başkanı koruyan gizli servis ajanlarının seks işçileriyle birlikte olduğu yolundaki suçlamalar üzerine başlatılmıştı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler