HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Venezuela: 'Demokrasinin dirilişi' mitinginde çatışma

Yeni sloganları ile Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu protesto eden göstericiler başkent Karakas'ta polis ile çatıştı. Polis göstericilere karşı gözyaşartıcı gaz ve tazyikli su kullandı.

Venezuela: 'Demokrasinin dirilişi' mitinginde çatışma

Venezuela'nın başkenti Karakas'ta, Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu protesto eden göstericiler ile polis arasında çatışma çıktı. Polis, Maduro'nun temsili kuklalarını yakan göstericilere karşı gözyaşartıcı gaz ve tazyikli su kullandı.

Göstericiler, "Demokrasinin dirilişi” sloganı ile bir miting düzenlemişti.

Pazar günkü eylemlere katılan 22 yaşındaki öğrenci hareketi lideri Djamil Jassir Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, "Ülkemizi geri alana kadar sokaklardayız” dedi.

Bir diğer gösterici ise şu ana kadar birçok kişinin protestolar sırasında hayatını kaybettiğini söyledi ve "Artık onlar için sokaklardayız” diye konuştu.

40'dan fazla kişi öldüVenezuela'da şubat ayından bu yana süren hükümet karşıtı gösterilerde şu ana kadar 40'tan fazla kişi öldü.

Öğrenciler başta hükümetten; yüksek suç oranını düşürmesini, enflasyonla mücadele etmesini ve gıda yetersizliği sorununa çözüm bulmasını istemişti.

Protestolar sürdükçe birçok göstericinin ana talebi Devlet Başkanı Maduro'nun istifası olmuştu.

Hükümet yanlısı gösterilerHükümet karşıtı protestolara tepkili Venezuelalılar da Devlet Başkanı Maduro'yu desteklemek için gösteriler düzenlemeyi sürdürüyor.

Maduro yanlıları gösterilerinde, Bolivar Devrimi'ni sembolize eden kırmızı kıyafetler giyiyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler