HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Venezuela ile ABD arasındaki ilişkiler kopma noktasına geldi

Venezuela Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro, eski ABD Başkanı George W. Bush, eski Başkan Yardımcısı Dick Cheney ve eski CIA Başkanı George Tenet’e ömür boyu ülkeye girme yasağı getirdi.

Mehmet ÇİFTÇİ, (DHA)Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro tarafından yayınladığı bildiride; W.Bush, Cheney ve Tenet’in insanlık suçu işlediğini öne sürerek bu kişilerin işbaşında olduğu sürece Venezuela topraklarına ayak basamayacağını belirtildi. Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro daha da ileri giderek Amerikan vatandaşlarına da vize zorunluğu getirdiklerini duyurdu.

Venezuela Dışişleri Bakanı Delcy Rodriguez, ise ülkesindeki Amerikalı diplomat sayısının, ABD'deki Venezuelalı diplomat sayısı gibi 17'ye indirileceğini açıkladı. Rodriguez ayrıca Venezuela’da görev yapmaya devam edecek ABD’li diplomatların bundan sonra organize edeceği her türlü toplantı ve görüşmelerin içeriğini kendilerine bildirilmesini istediklerini sözlerine ekledi.

ABD Başkanı Barack Obama geçtiğimiz yıl imzaladığı bir kararname ile Venezuela’yı insan haklarını ihlal ettiği gerekçesi ile suçlamış ve bu ülkeye bazı yaptırımlar getirdiklerini vurgulamıştı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler