HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Venezuela'daki gösteriler

Venezuela'da meclis, muhalefet Milletvekili Maria Corina Machado hakkında, 29 kişinin hayatını kaybettiği hükümet karşıtı gösterilerle ilgili, soruşturma talebinde bulundu.

Ankara - Venezuela meclisi,Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya yönelik eleştirileriyle öne çıkan Machado hakkında "vatan hainliği, terörizm ve halkı iç savaşa kışkırtmak" gibi suçlamalarla ilgili soruşturma talep etti.

Machado ise düzenlediği basın toplantısında, meclisin tavrının "tehdit" anlamına geldiğini söyledi ve sokak gösterilerinin sürdürülmesi çağrısında bulundu.

Machado, ülkede 6 hafta önce başlayan hükümet karşıtı gösterilerin göz önündeki liderlerinden biri olarak tanınıyor.

Venezuela'da 12 Şubat'tan bu yana devam eden gösterilerde muhalefet partisi liderlerinden Leopoldo Lopez dahil, bini aşkın kişi gözaltına alındı.

Eski Devlet Başkanı Hugo Chavez'in hayatını kaybetmesinin ardından, 15 Nisan 2013'te yapılan seçimde iktidara gelen Nicolas Maduro, uyguladığı politikalar, yüksek enflasyon ve artan şiddet olayları nedeniyle eleştiriliyor.

Maduro'yu destekleyenlerse Machado'yu "toplumun pek çok haktan mahrum kalan kesimiyle bağlantı kurmaktan aciz, zengin bir elitist" olarak görüyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler