HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Washington Post'tan flaş iddia: Trump'a yolsuzluk davası şoku

ABD merkezli saygın gazete Washington Post'un haberine göre Washingon D.C. ve Maryland eyaletlerinin başsavcıları, Trump'ın başkan olduktan sonra kanundaki yolsuzluk karşıtı hükümleri ihlal ettiği gerekçesiyle dava açmak üzere. Trump'a yönelik suçlamalarda ilk somut adım olacak davanın merkezinde Trump'ın otelleri yer alıyor.

Washington Post'tan flaş iddia: Trump'a yolsuzluk davası şoku

Washington D.C. ve Maryland eyaleti başsavcıları, kişisel ve toplum çıkarlarını birbirinden ayıramadığı, yabancı hükümetlerden para aldığı ve kanundaki yolsuzluk karşıtı hükümleri ihlal ettiği gerekçesiyle ABD Başkanı Donald Trump'a dava açmaya hazırlanıyor.

The Washington Post'un haberine göre Karl A. Racine (DC) ve Brian E. Frosh'un (Maryland) açmaya hazırlandığı ve türünün ilk örneği olan dava, Trump başkan olduktan sonra şirketinin sahibi olarak kalması konusuna odaklanmayı planlarken, örnek olarak Beyaz Saray yakınlarında bulunan Trump International Hotel sunulacak.

Başsavcılar, bölgeye yakın diğer konaklama yerlerine göre söz konusu otelin yabancılar da dahil müşteri çektiğini ve Trump'ın şirketine, kontratın seçilmiş bir yetkiliye yasakladığı üzere otel binasını kiralamaya izin verilmemesi gerektiğini söylüyor.

Öte yandan Trump'ın yabancı hükümetlerin ABD Başkanı'nın iş dünyasındaki çıkarına hizmet edecek teşvikler sunacağı bir durum yarattığı savunuluyor.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler