HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Washingtonlu Müslümanlar camilere sığmadı

ABD'nin başkenti Washington'da yaşayan Müslümanlar Ramazan Bayramı Namazı'nı camilerin kalabalık cemaate yeterli gelmemesi sebebiyle özel kiralanan salonda kıldı.

Sabahın erken saatlerinde bölgedeki kiliseden kiralanan özel salonu dolduran Müslümanlar bayram namazını tekbirlerle ve dualarla kıldı.

Mübarek Ramazan ayının sona ermesiyle tüm dünyada bayram coşkusu yaşanıyor. Washington'da bayram vesilesiyle kiralanan salonda bir araya gelen Müslümanlar namazın ardından önce bayramlaştı sonra hep birlikte kahvaltı yaptı.

Cemaate imamlık yapan Fahri Turan, Türkiye ve Türki cumhuriyetler çoğunlukta olmak üzere 500 kişiyle bir araya geldiklerini söyledi. Bölgedeki merkezler ve camilerin yetmemesi sebebiyle büyük bir kilisenin büyük bir salonunu kiralamak durumunda kaldıklarını belirten Turan, bayramı gurbette geçiren tüm mü'minlerin bayramlarını tebrik etti.

Orta Atlantik Türki Amerikan Dernekleri Federasyonu (MAFTAA) Başkanı Mahmut Yeter ise Türkiye'den uzaklarda Türk toplumunun bir araya gelerek kaynaşma içerisinde bayramı kutlamasının kendilerini mutlu ettiğini ifade etti. Salonda bulunan mü'minlerin hep birlikte çocuklarıyla beraber kahvaltılarını yaptıklarını ifade eden Yeter, Washington'da güzel bir bayram havası yaşandığını söyledi.

Uzun yıllardır Amerika'da yaşadığını ifade eden Raşit Telbisoğlu da bayramların Türk toplumunun bir araya geldiği nadir zamanlardan olduğunu söyledi. Telbisoğlu, gurbette dostlarla bir araya gelmenin kıymetinin daha iyi anlaşıldığını ifade etti.

ABD'de elektronik işiyle meşgul oldğunu belirten Yusuf Çetinkaya ise Türk toplumu olarak yıllardır hep birlikte bayram kutlandıklarını, bu yılda kahvaltıyla birlikte çok güzel bir bayram kutlaması gerçekleştirdiklerini söyledi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler