HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Welt Am Sonntag: Türkiye Avrupa'da ne kadar istenmese de Türkiye'ye ihtiyaç var

Alman 'Welt Am Sonntag' Gazetesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdiği tam sayfa yazıya 'Kefen'le beraber' başlığını kullandı.

Welt Am Sonntag: Türkiye Avrupa'da ne kadar istenmese de Türkiye'ye ihtiyaç var

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gücü tek elde toplama çabasında olduğu öne sürülen yazıda Avrupa'da ne kadar istenmese bile Türkiye'ye ihtiyaç olduğun yer aldı. Pazar günü piyasaya çıkan 575 bin tirajlı Alman 'Welt Am Sonntag' Gazetesi'nde Ortadoğu, politika muhabirleri Boris Kalnoky, Christopf B. Schlitz, Daniel Friedrich Sturm imzalı makalenin ara spotunda "Cumhurbaşkanı Erdoğan demokrasiyi parçalamak istiyor. Hayalinde büyük imparatorluk kurmak var. Neden AB Türkiye'yle müzakere etmek istiyor" yazıldı.

Makalede, Ramazan ayında sigara içenden rahatsızlık duyan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, sigara içen kişinin Müslüman olup, olmadığı ile bile ilgilenmediğini kaydederken yölme konuştu:

"Erdoğan saltanatlığı, gücünü bedensel olarak çok iyi kullanıyor. Erdoğan için güç, kuvvet, kudret her şey. Herkesin onun emirlerine uymasını istiyor. Erdoğan giderek İslam ülkeleriyle işbirliği yapması, İslam ülkelerine kredi sağlaması bölgedeki İslam dünyasında lider olmayı düşünüyor. Türkiye'nin AB sürecinde ümitsiz olduğunu artık herkes biliyor. Türkiye ile AB arasında diplomatik bir kriz yaşanmadan, nükleer erimede kullanılan GAU meydana gelmemesi için çözüm aranıyor."

Makalede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Biz kefen giyip yola çıktık' sözüne atıfta bulunulurken kazanmak veya bu yolda şehit olmayı göze aldığını, kararlarını uygulamaktan vazgeçmeyeceği yazıldı. Makalede, Erdoğan'ı eleştirenler, siyasetçi, gazeteci, karikatürcü, eğitimci, öğretim üyesi, akademisyen, muhalefetin ateist veya terörist olarak lanse edildiği öne sürüldü. Yazıda, 2013 Gezi olaylarından sonra AK Parti yanlıların kefenle sokağa çıkarak 'Erdoğan için ölmeye hazırız' sloganı attığı yazıldı. Makalede, şu ifadeler yer aldı:

"Erdoğan bölgede İslamcı kahraman olmak istiyor. Osmanlı hayalleriyle, devasa büyük projelerle dikkat çekiyor. Her yerde büyük AVM, camii, yapılar inşaa ediyor. Türkiye Avrupa'da ne kadar istenmese bile Türkiye'ye ihtiyaç var."

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler