HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

WhatsApp öldürdü

Almanya’da Gamze Yılmaz adlı genç kadın cep telefonundaki WhatsApp adlı uygulamaya bakarken trafik kazası geçirip yaşamını yitirdi.

WhatsApp öldürdü

Almanya'nın Dortmund kentine bağlı Hernecke kasabasında geçen 17 şubatta meydana gelen kazada, 21 yaşındaki Gamze Yılmaz, ehliyetini aldıktan sonra babasının doğum günü hediyesi otomobiliyle başka bir araca çarpmıştı.

Alman polisi 58 yaşında bir kadın ile 62 yaşında bir adamın içerisinde bulunduğu araca çarpan Yılmaz’ın, kaza sırasında WhatsApp uygulamasına gelen mesajlara baktığını belirtti.

Hernecke kasabasında gerçekleşen olayda Yılmaz’ın kazadan birkaç dakika önce Facebook hesabında direksiyon başında çektiği fotoğraflarını da paylaştığı ortaya çıktı. Yılmaz’ın naaşı Trabzon Maçka’da defnedildi. Diğer araçtakiler ise yaralandı.

SANİYELİK HATA

Kazayı inceleyen polis, Gamze’nin cep telefonuna gelen Whatpsapp mesajına baktığını, “trajik kazanın” bu nedenle gerçekleştiğini açıkladı. Polis sözcüsü Martin Pollmann, “Gamze telefonuna gelen mesaja bir iki saniye bakmış. Kısa süreli bu bakış 80 kilometre hızla giderken 45 dakikalık kör bir uçuş gibi etki yapar. Felakete yol açması için yeterli” dedi. Kazayı soruşturan Savcı Beatriz Föhring de cep telefonuna gelen mesajın genç kızın dikkatini dağıttığı için kazanın meydana gelmiş olabileceğini söyledi.

Gamze’nin annesi ise kızının anaokulunda öğretmenlik yaptığını, ehliyetini de yeni aldığını söylerken “Çok gençti. Ölümüyle baş etmek kocam ve benim için çok zor” dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler