HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Wikileaks: ABD Japonya hükümetini de dinledi

Wikileaks internet sitesinin sızdırdığı son belgelerde, ABD'nin müttefiklerinden Japonya'da hükümet, bankalar, büyük şirketlerin ofisleri ve yöneticilerini dinlediği öne sürüldü.

Wikileaks: ABD Japonya hükümetini de dinledi

Amerikan istihbarat servisinin, aralarında Japon hükümeti, bankalar ve Mitsubishi'nin de bulunduğu bazı şirketleri dinlediği öne sürüldü.

TIKLAYIN: ABD, 3 FRANSIZ CUMHURBAŞKANINI DİNLEDİ

Wikileaks'e sızan belgelerde, ABD'nin elektronik istihbarat yapan ulusal güvenlik kurumu NSA'in hedefindeki 35 telefon numarasının listesi yer aldı.

Gizli belgelerin sızdırıldığı internet sitesi Wikileaks, izleme ve dinleme faaliyetlerinin son sekiz yılı kapsadığını söylüyor.

İnternet sitesinin daha önce yayınladığı belgeler, ABD'nin hepsi de müttefiki olan Almanya, Fransa, Brezilya ve Japonya'yı hedef alan istihbarat faaliyetlerinde bulunduğunu ortaya çıkarmıştı.

Japon hükümetinden son iddialarla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

İstihbarat kiminle paylaşıldı?

'Çok gizli' ibareli belgelerde ' Amerikan istihbaratının Japon hükümet binaları ve bakanlıkları dinlediği iddia ediliyor.

Wikileaks, ABD hükümetinin Japonya'nın ticaret görüşmeleriyle iklim değişikliği, enerji ve nükleer enerji konularındaki iç tartışmalarının farkında olduğunu söylüyor.

İnternet sitesine göre Washingon, Başbakan Shinzo Abe'ye verilen 'gizli brifing'den de haberdardı.

ABD'nin Japonya Merkez Bankası yetkililerini ve Mitsubishi ile Matsui firmalarının fosil yakıtlar departmanlarını da hedef aldığı öne sürülüyor.

Wikileaks, NSA'in topladığı istihbaratı Avustralya, Kanada, İngiltere ve Yeni Zelanda'yla da paylaştığını söylüyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler