HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yağmurlu ve soğuk havada 3 bin kişi kulaç attı

Danimarka'da düzenlenen yüzme yarışmasına katılan 3 bin kişi, soğuk ve yağmurlu havaya aldırmadan kulaç attı.

Danimarka Yüzme Federasyonunca düzenlenen etkinlik, başkent Kopenhag'da, Danimarka Parlamentosu'nun bulunduğu Christiansborg Sarayı'nın etrafını çevreleyen kanalda yapıldı.

Christiansborg Rundt adıyla yapılan ve Kraliyet Kütüphanesi önünde startı verilen yarışmaya, profesyonel ya da amatör yüzücü olan 3 bin kişi katıldı. 2006 yılından beri düzenlenerek geleneksel hale gelen ve bu yıl 9.su düzenlenen yüzme yarışmasına 15 yaş üstü yüzücüler kabul edildi. Binlerce yüzücü aynı anda yüzemeyeceği için küçük gruplar halinde aralıklarla yarışa başladılar. 500 yüzücü ise 500'er metre halinde bayrak yarışına katıldı.

Çok sayıda yaşlının iştirak ettiği yarışmada, 71 yaşındaki bir kadın ile 79 yaşındaki erkek yüzücü en yaşlı katılımcılar olarak dikkati çekti.

Yarışmada dereceye girenler dışında tüm katılımcılara birer katılım madalyası verildi.

- Engellileri çekerek yüzdüler

Öte yandan yarışmada Steen Mondrup, engelli olan ikizi Peder Mondrup'u; Thea, Rene, Michael ile Brian adlı yüzücüler ise Berit, Mette, Mark ve Kewin adlı engellileri kayakta çekerek yüzdüler. "Spor herkes için" sloganıyla yarışan engellilerin yarışma öncesinde heyecanları görülmeye değerdi. (AA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler