HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yahudi yerleşimcileri Ramallah’ta camiyi yakması

ABD Dışişleri Bakanlığı, Batı Şeria'da radikal Yahudi yerleşimcilerin bugün El-Muğir köyünün camisini ateşe vermelerini kınadı.

WASHINGTON (AA) - Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki'ye, günlük basın brifinginde, Batı Şeria'da aşırılık yanlısı Yahudi yerleşimcilerin El-Muğir köyünün camisini ateşe vermeleri de soruldu. Bu tür eylemlerin hiçbir haklılığı bulunmadığını ifade eden Psaki, "ABD, Batı Şeria'daki camiye yönelik saldırıyı kınıyor. Bir ibadet yerine yönelik bu tür nefret uyandıran ve provoke eden eylemlerin hiçbir haklılığı yok. Güvenlik görevlilerinin olayı ivedilikle araştırması ve saldırıdan sorumlu kimliği belirsiz saldırganların adalet karşısına çıkarmalarını bekliyoruz” diye konuştu.

-Doğu Kudüs'te yeni yerleşim yeri inşası

Psaki, bir soru üzerine, İsrail'in Doğu Kudüs'te 200 konutluk yeni yerleşim yeri duyurusundan kaygı duyduklarını dile getirdi. "Doğu Kudüs'te yeni yerleşim yeri kararından derin endişe duyuyoruz” diyen Psaki, Kudüs'te tansiyonun yüksek olduğu bir ortamda Doğu Kudüs'teki bu tür yeni inşaat kararlarına ABD'nin ve uluslararası toplumun karşı çıktığını hatırlattı. İsrail'in yerleşim yerlerinin inşasını artırma kararının sahadaki zor durumu daha da şiddetlendirdiğine vurgu yapan Psaki, "Bunlar tansiyonu düşürme çabalarına katkı sağlamıyor” dedi.

Psaki, bu noktadaki endişelerini özelde ve aleni olarak her iki tarafa iletmeye devam edeceklerini ifade ederek, yerleşim yeri kararlarının İsrail'in istediği iki devlet çözüm hedefinin de aksine olduğuna vurgu yaptı.

AAA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler