HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yanlış ameliyat kurbanı Yunan hastaya 1,5 milyon Euro tazminat

Almanya'nın Herne kentinde 10 yıl önce triod bezi ameliyetı olan Yunan hasta yanlış ameliyat sonucu perişan oldu. 4 ay komada kalan hasta ağır beyin hasarıyla yeniden hayata uyandı.

HAMM (CİHAN)- O tarihten bu yana da engelli olarak hayatını devam ettirmeye çalışan ve şimdi 41 yaşına giren kadın hasta, 10 yıldır sürdürdüğü hukuk mücadelesinde zafere çok yaklaştı.

Hamm'daki Eyalet Yüksek Mahkemesi, ameliyatta doktorların hatası olduğunu tespit etti ve hastaya 1,5 milyon Euro tazminat ödenmesine karar verdi.

Hastane ve hastanın avukatlarına bir aylık süre tanıyan mahkeme, bir ay içinde taraflar anlaşma sağlayamaz ise davaya kaldığı yerden devam edileceğini açıkladı.

Yunan hastanın avukatı, mahkemenin önerdiği paranın halen engelli ve bakıma muhtaç olarak yaşamını sürdüren müvekkili için yeterli olmayacağını savundu.

Avukat Karoline Seibt, hastanın bir kahve fincanını bile tutabilecek durumda olmadığını ve sürekli olarak bakıma muhtaç olduğunu hatırlattı.

Seibt "Bu para ömrünün sonuna kadar hastama yetmez, zira tedavi masraflarını halen kendisi karşılıyor. Tedavisinin de sürmesi gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler