HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yasin Börü davasında sanıklara ağırlaştırılmış müebbet cezası

Yasin Börü, Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökguz'un Diyarbakır'da öldürülmesiyle ilgili yargılanan 41 kişiden 18'ine ağırlaştırılmış müebbet hapis cezaları verildi. 6 çocuk sanık ise 110'ar yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Yasin Börü davasında sanıklara ağırlaştırılmış müebbet cezası

Yasin Börü

Anadolu Ajansı'nın geçtiği mahkeme kararına göre, Yasin Börü, Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökguz'un Diyarbakır'da öldürülmesiyle ilgili yargılanan 41 kişiden 16'sı "canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" ile "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" suçlarından 5'er kez ağırlaştırılmış müebbet, ikisi de ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, 6 çocuk sanık ise "canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" ile "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" suçlarından 110'ar yıl hapis cezası aldı.

Eylül 2015'de Ankara Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde 12 çocuğun yargılandığı davada, 18 yaşından küçük 6 sanık tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmişti.

6 çocuğun davası da 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve 34 sanığın yargılandığı diğer dava ile birleştirilmişti.

Yasin Börü davasında 6'şar kez ağırlaştırılmış müebbet talebi

6-7 Ekim Olayları"6-7 Ekim Olayları", 2014'te Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün Suriye'nin kuzeyindeki Kobani'ye saldırmasının protesto edilmesi sonrası başlamıştı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu, Türkiye sınırlarında YPG'lilere silah ve mühimmat gönderilmesine izin vermeyen hükümete tepki olarak halkı sokağa çağırmıştı. Protestolar büyüyerek birçok ilde silahlı çatışmalara dönüşmüştü.

Yasin Börü ve üç arkadaşı Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesi sınırında öldürülmüştü.

Türkiye'nin birçok şehrine de sıçrayan HDP ve YDGH'li gruplar ile HÜDA PAR'lılar arasındaki çatışmalarda 46 kişi ölmüş, 700'e yakın kişi yaralanmış, 350'ye yakın kişi tutuklanmış, binlerce ev ve iş yeri de zarar görmüştü.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler