HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yehova'nın Şahitleri Rusya'da yasaklandı

Rusya Yüksek Mahkemesi, Yehova'nın Şahitleri'nin "aşırılıkçı organizasyon" olduğuna karar vererek, ülke genelindeki faaliyetlerini yasakladı. Kararda, Rusya'da Yehova'nın Şahitleri'ne bağlı 395 topluluğun faaliyetlerine derhal son verilmesi ve mal varlıklarına el konulması istenildi. Yehova'nın Şahitleri'nin sözcüsü, karara itiraz edeceklerini ve konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine (AİHM) taşıyacaklarını belirtti.

Rusya Adalet Bakanlığının Yehova'nın Şahitleri'nin yasaklanması için yaptığı başvuruyu değerlendiren Yüksek Mahkeme, "aşırılıkçı organizasyon" olarak kabul ettiği grubun tasfiye edilmesi ve ülke genelinde yasaklanmasına hükmetti.

Karara 30 gün itiraz süresi bulunuyor.

YEHOVA'NIN ŞAHİTLERİ

Yaratıcı olarak Yehova'ya inanılmaktadır. Kutsal Kitap'ta Tanrının isminin Tetragrammaton haliyle yaklaşık 7000 kez geçen bu ismin, Yehova olarak seslendirildiğini ve bu ismin kullanılması gerektiğine inanmaktadırlar. Dünya çapında 8,3 milyona yakın inananı olan dini bir topluluktur ve dünyada 240 ülke ve bölgede faaliyetlerini sürdürmektedirler

Yehova'nın Şahitleri, Hristiyan alemi tarafından birçok temel dinsel konuda ciddi görüş farklılıkları nedeniyle, Hristiyanlıktan ayrı bir inanç olarak görülmektedir. [kim?] Yehova'nın Şahitleri'ne göre de Hristiyan alemi Kitab-ı Mukaddes'te geçen ilk yüzyıldaki Hristiyanlıktan oldukça uzaklaşmıştır. Kitab-ı Mukaddes'i gerçek anlamda hayatlarında uygulamaya önem verirler. Teslise inanmazlar. Gerçek dini bugünkü Hristiyan aleminin değil, İ.S. 1. yüzyıldaki Hristiyanların uyguladığına inanır ve buna bağlı kalırlar. Kitab-ı Mukaddes'in oryantalistik özelliğine inanırlar. Ahiret inançları kuvvetlidir. Tanrı tek olduğundan gerçek dinin tek olduğuna, bunun hangi din olduğununun ise Kitab-ı Mukaddes'te belirtildiğine inanırlar.

İnanç olarak sigara içmezler, silah tutmaya ve öldürmeye karşıdırlar. Bu sebeple askerlik yapmazlar, savaşa katılmazlar, siyasete karışmazlar ve kan nakli yaptırmazlar. Dünyadaki sorunların ancak Tanrı'nın Gökteki Krallığı (Yönetimi) tarafından çözüleceğine inanırlar.

AA


En Çok Aranan Haberler