HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yemen’de protestolara müdahale

Kerame Meydanı'ndan Al Jazeera'ya telefonla bağlanan Gazeteci Şadi Yasin Husilerin gerçek merminin yanısıra, bıçak ve coplarla da göstericilere saldırdığını ve çok sayıda kişinin yaralandığını söyledi

Yemen’de protestolara müdahale

Husilerin Sana'da protestonun düzenleneceği yere çok sayıda silahlı kişi sevk etmesi nedeniyle eylemin yerinin değiştirildiğini kaydeden Şadi Yasin, protestonun yeni yerine arabalarla taşınan Husi ve devrik Yemen Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlılarının göstericilere sert müdahalede bulunduğunu ifade etti.[Fotoğraf: AA]

Anadolu Ajansı Tağyir (Değişim) Meydanı çevresine polis üniformaları giyen Husilerin yoğun şekilde sevk edildiğini duyurdu.

Al Jazeera'nin Sana muhabiri Hedil Yemani, Pazar günü Husilerin, Sana Üniversitesi'nde düzenlenen Husi karşıtı bir eyleme silahla müdahalesi sonucunda yaralıların olduğunu belirterek bazı öğrencilerin v e aktivistlerin tutuklandığını aktardı.

Silahlı Husilerin eylemcileri tüfeklerin dipçikleri ile darp ettiğini ve arabalarla saldırdığını söyleyen Yemani, protestoların başkentte devam ettiğini ve genç kesimlerin içinde büyük bir öfke olduğunu belirtti.

Anadolu Ajansı'na göre pazar günü düzenlenen protestolarda Husilerin kaçırdığı 24 öğrenci ve aktivistten 18'i serbest bırakıldı.

Yemen'n ortasında yer alan Beyda eyaletinin Reda bölgesinde Husiler ile aşiret mensuplarının arasındaki devam eden silahlı çatışmalarda dokuz Husi öldürüldü.

Devrik liderin partisinden parlamentoya 'acele edin' çağrısı

Yemen'in devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'e bağlı Genel Halk Kongresi Partisi, kendi medya organı olan 'Misak' gazetesinde parlamentonun Cumhurbaşkanı Mansur Hadi'nin verdiği isitifanın acilen görüşülmesi gerektiğini ve otorite boşluğu oluşmadan bu konuda karar verilmesi gerektiğini söyledi.

Partinin Başkan Yardımcısı Talip Ahmet Ubeyd Bin Diğir, Yemen'in kaygı verici bir anayasal boşluğa düştüğünü ve buna son vermek için parlamentonun acilen Cumhurbaşkanı Hadi ve hükümetin vermiş olduğu istifaları değerlendirmesi gerektiğini ifade etti.

Parlamento konuyu görüşmek üzere Pazar günü yapması beklenen toplantıyı ertelemişti.

Kaynak: Al Jazeera ve AA

aljazeeraturk

Mısır'da kanlı yıldönümü

Arjantin Devlet Başkanı: Nisman'ın intihar etmediğine ikna oldum

Akdoğan'dan fire yorumu: Çok normal görmüyorum

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler