HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yemen'de silah deposuna hava saldırısı

Yemen'in başkenti Sanaa'da bir füze üssüne yapılan hava saldırısının neden olduğu büyük bir patlama yüzünden 25 kişi öldü, 300 kişi yaralandı.

Yemen'de silah deposuna hava saldırısı

Yemen'in başkenti Sanaa'da bir füze üssüne yapılan hava saldırısının neden olduğu büyük bir patlama yüzünden en az 25 kişi öldü, 300 kişi de yaralandı.

Görgü tanıkları gökyüzüne yüzlerce metre duman yükselmesine neden olan patlamanın deprem gibi bir sarsıntıya nedne olduğunu söylüyor.

Patlama başkanlık sarayı yakınındaki Faj Attan bölgesinde meydana geldi.

Suudi liderliğinde saldırı

Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyon Mart ayı sonlarında bu yana Yemenli Şii isyancılar olan Husileri hedef alan bombardımanlar yapıyor.

Yerel halktan Adil Mansur Reuters haber ajansına, bunun koalisyon tarafından üç haftadan fazla zamandır yapılan bombardımanda en büyük patlama olduğunu söyledi.

Mansur "Çocuklarım dehşete düştü ve akrabalarından biri patlamanın gücü nedeniyle bayıldı" dedi.

Husi isyanı sürüyor

Husi isyancılar ve müttefikleri haftalardır Aden'i ele geçirmeye çalışıyor.

Ancak hava saldırıları ve Suudi Arabistan'a sığınan Cumhurbaşkanı Abed Rabbo Mansur Hadi'ye bağlı kuvvet tarafından engellendiler.

Pazartesi günü isyancı lider Abdül Malik el Husi bir televizyon konuşmasında, Yemenlilerin Suudilerin "vahşi saldırganlığına" boyun eğmeyeceğini söyledi.

Oxfam da hedef alındı

Sanaa'daki patlama, ülkenin kuzeyindeki Husi kalesi Saada'da Oxfam mağazasını hedef alan bir hava saldırısını izledi.

Yardım örgütü Oxfam saldırıyı kınadı ve mağazanın koordinatlarını Suudilere vermiş olduklarını kaydetti.

BM son çatışmalar nedeniyle 150,000 kişinin evlerini terketmek zorunda kaldığını ve 12 milyon kişinin beslenme sorunları yaşadığını bildirdi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler