HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yemen'deki isyancı Husilerden Riyad’da Suudi Arabistan Kralı'nın resmi konutuna füze saldırısı

Yemen'de isyancı Şii Husiler, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a balistik füze saldırısı düzenledi. Saldırıda hedef alınan El Yamama Kraliyet Sarayı, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz el Suud'un resmi konutu. Kraliyet Mahkemesi de bu sarayda bulunuyor.

Suudi Arabistan Devlet Televizyonu balistik füzenin havada imha edildiğini, herhangi bir can ya da mal kaybı olmadığını bildirdi.

Husiler ise füze saldırısını Twitter üzerinden duyurdu.

Şii isyancıların sözcüsü Muhammed Abülselam, Riyad'daki El Yamama Kraliyet Sarayı'na Volcano 2-H tipi balistik füze attıklarını açıkladı.

Husilerin Yemen'de yayın yapan El Masira Televizyonu ise saldırıda sarayda toplantı halinde olan üst düzey yetkililerin hedef alındığını iddia etti.

Volcano 2-H füzeleri ilk kez Temmuz ayında Husiler tarafından Yemen'de kullanılmıştı.

SUUDİ ARABİSTAN: BU FÜZELERİ İRAN VERİYOR

Suudi Arabistan, Volcano 2-H füzelerinin İran tarafından geliştirildiğini ve Husilere verildiğini öne sürüyor.

Tahran yönetimi ise iddiaları reddediyor.

Riyad yönetimi, Yemen'de Husilere karşı operasyonlar yürüten koalisyona öncülük ediyor.

Koalisyon güçleri Husilerin Riyad'daki Kral Halid Uluslararası Havalimanı'na düzenledikleri balistik füze saldırısının ardından 6 Kasım'da Yemen'i abluka altına aldıklarını açıklamıştı.

Birleşmiş Milletler ise o tarihten bu yana Yemen'de koalisyon güçlerinin düzenlediği hava saldırılarında 136 sivilin hayatını kaybettiğini duyurmuştu.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler