HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yemen'deki olaylar

Türkiye'deki Yeryüzü Doktorları'ndan bir heyet, yaralıların tedavi edilmesi ve insani durumun yerinde incelenmesi için, Yemen'in güneyindeki Aden kentini ziyaret etti.

ADEN (AA) - Yeryüzü Doktorları Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Kerem Kınık'ın başkanlık ettiği heyetin kenti ziyaretlerinde, Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Alimoğlu, yönetim kurulu üyesi Raci Hatiboğlu, Saha Koordinatörü Ahmet Yasir Feten'in yanı sıra Arap Doktorlar Birliği temsilcisi Rafet el-Abid de bulundu.

Ziyaretin hedefinin Aden'deki tıbbi vaziyeti değerlendirmek, insani durumu yerinde incelemek, çeşitli hastanelerde bulunan yaralıların tedavisi için gerekli alanlarda uzman Türk doktorların gönderilmesi adına incelemelerde bulunmak olduğu belirtildi.

Türk heyeti, "bölgede ihtiyaç duyulan en önemli tıbbi malzemeler, kentteki hastanelerin maruz kaldığı saldırılar ve oluşan yıkım" hakkında Aden Vali Vekili Ahmed Salimin'den bilgi aldı.

Aden'deki Es-Sadaka Hastanesi'ni ziyaret eden Türk heyeti, burada da incelemelerde bulundu.

Bu bağlamda Aden Halk Sağlığı Dairesi Genel Müdürü Dr. Elhad Lesur Türk Kızılayı'ndaki görevli doktorlara Yemenli kardeşlerine yardımlarından ötürü teşekkür etti. Lesur, Türk ve Yemen halklarını birleştiren tarihten gelen güçlü bağların olduğunu ifade etti.

Türk heyeti, bir günlük çalışma ziyaretinin ardından, akşam saatlerinde Aden'den Cibuti'ye hareket etti.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler