HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yemen'in en büyük askeri üssü 'Hadi yanlılarının eline geçti'

Yemen'de devrik devlet başkanı Mansur Hadi yanlısı askeri güçler, ülkenin en büyük asker üssünü Husi isyancılardan geri aldıklarını iddia etti.

Yemen'in en büyük askeri üssü 'Hadi yanlılarının eline geçti'

Yemen'de devrik devlet başkanı Mansur Hadi yanlısı silahlı güçler, ülkenin en büyük askeri üssünü Husi isyancılardan geri aldıklarını açıkladı. El-Anad Üssü'nün ele geçirildiği bilgisi teyit edilirse bu, Hadi yanlısı gruplar açısından önemli bir zafer olacak.

Ülkenin güneyindeki Aden'in kuzeyinde bulunan El-Anad Üssü, kuzeydeki Taiz kentine giden yol üzerinde bulunuyor. Hadi yanlısı güçler, Temmuz ayında Aden kentini Şii Husi isyancılardan geri aldıklarını duyurmuştu.

Tuğgeneral Fadel Hasan Reuters haber ajansına, "El-Anad Üssü'nü saatler süren bir çatışma ardından ele geçirdiklerini, onlarca Husi militanının öldüğünü veya esir alındığını" söyledi.

AP haber ajansı, Husi yetkililerin ise "El-Anad Üssü'nden yoğun çatışmaların ve hava saldırılarının sürdüğünü, üssün kendi ellerinde olmaya devam ettiğini söylediğini" bildirdi.

Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri son dönemde Hadi yanlısı savaşçılara yeni askeri mühimmat yardımı yapmıştı. Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyon güçleri hava saldırılarıyla Hadi yanlısı güçlere destek veriyor. Husiler Mart ayında El-Anad Üssü'nü ele geçirmişti.

Yemen hükümeti sürgünde

Şii isyancı Husiler geçtiğimiz Eylül'de başkent Sana'yı ele geçirmelerinin ardından, hükümet üyelerinin kaçtığı Aden'i de Mart ayında kuşatmışlar ve kısa zamanda şehrin önemli bir bölümünü ele geçirmişlerdi.

Bu gelişme üzerine Yemen hükümeti üyeleri Suudi Arabistan'a kaçtı. Daha sonra Suudi Arabistan liderliğinde bazı Arap ülkeleri Husileri hedef alan hava akınlarına başladı; saldırılarda en az 3 bin 500 kişi öldü.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler