HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yeni Banksy resmi bir kaç saat içinde kaldırıldı

Bristol'da bulunan son resimde kucaklaşan bir çift bir yandan da cep telefonlarına bakıyor. Resim "zarar görmesin" diye yakındaki bir gençlik klübüne kaldırıldı ve küçük bir bağış karşılığında herkesin görebileceği duyuruldu.

"Gerilla sanatçı" Banksy'nin Bristol'da ortaya çıkan son duvar resmi, keşfedildikten bir kaç saat sonra kaldırıldı.

Birbirine sarılmışken cep telefonlarına bakan genç çifti resmeden eser Pazartesi günü Banksy'nin internet sitesine konmuş ve bu sabah Bristol'deki Clement sokağında bulunmuştu.

Ama duvar resmi bir kaç saat sonra yakında bulunan Broad Plains Boys Club adlı bir gençlik klübü tarafından üzerine yapıldığı kapıdan sökülerek kaldırıldı.

Kontrplak üzerine yapıldığı düşünülen resmin yerine kulübün imzasıyla "zarar görmesini engellemek amacıyla dernek binasına kaldırılmıştır" notu konuldu.

Banksy hayranı Sally, resmin izini, fotoğraf paylaşım sitesi Flickr ve Google Sokak Görünümü'nün yardımıyla sürerek bu sabah bulmuş.

"Çok heyecanlandım. Sabah saat 10'u biraz geçiyordu, hemen gidip bir kaç resmini çektim. Fakat twitlemedim. Çünkü sadece vidalarla tutturulmuştu ve hırsızların alıp kaçabileceğinden korktum" diyor.

Yakındaki gençlik klübünün çalışanlarından Gordon Powell, "Gece gündüz açığız. İnsanlar ne zaman isterlerse gelip küçük bir bağış karşılığında resmi görebilir" dedi.

Banksy resimlerinin bir ücret karşılığı görülmesi fikri ilk bakışta tamamen duvar sanatçısının felsefesine aykırı görünüyor ama Powell, "Burası 120 yıllık bir klüp ve açık tutabilmek için 120 bin sterline ihtiyacımız var. Yakında koca bir duvar varken Banksy bunu kontrplak üzerine yapmış. Dolayısıyla bunu bize yardım amacıyla yaptığını düşünüyoruz" diyor.

Yine Banksy'ye ait olduğu düşünülen ve Pazar günü keşfedilen bir diğer duvar resmi konusunda ise bulunduğu Cheltenham'ın belediyesinden açıklama geldi. Belediye resmin korunması için önlem alacağını açıkladı.

Cheltenham'da bulunan resimde pardesülü kara gözlüklü üç adam gerçek bir telefon kulübesini dinlemek için aletler yerleştiriyorlardı.

Belediyenin sözcüsü "Eser özel bir mülkün duvarında ve kaderine mülk sahibi karar verecek. Ama bunu yaparken bunun kendileri ve toplumun geneli üzerinde nasıl etkileri olacağını değerlendirmeleri gerekecek. Henüz bunun gerçekten Banksy tarafından yapıldığı doğrulanmış değil ama kamu ilgisini gözönüne alarak duvarın korunması konusunda mülk sahibine yardımcı olmaktan mutlu oluruz" dedi.

Belediye sözcüsü henüz mülk sahibiyle irtibat kuramadıklarını da sözlerine ekledi.

Daha önce Banksy'nin ilk ünlü çalışmalarından biri, pembe maskeli gorilin üzeri 2011 yılında yanlışlıkla boşanmıştı.

Başka Banksy duvar resimlerinin de ya yanlışlıkla boyandığı ya da üzerine grafiti yapılarak bozulduğu biliniyor.

Banksy henüz Cheltenham'daki "dinleme" resmini kendisinin yaptığını resmen doğrulamadı ama uzmanlar, resmin bütün Banksy özelliklerini taşıdığını söylüyorlar.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler