HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Yeni doğan bebekler öldürülebilsin!"

Doktorların, sakat bebekleri doğumdan hemen sonra öldürebilme hakkının bulunması gerektiğini ifade eden Oxford Üniversitesi eski akademisyeni tartışmalara neden oldu.

"Yeni doğan bebekler öldürülebilsin!"

Milan Üniversitesinden Alberto Giubilini’nin desteğiyle Melbourne Üniversitesinden Francesca Minerva tarafından hazırlanan Tıbbi Etik Dergisi’ndeki makalede, fetus ve yeni doğan bebeklerin gerçek insanlar gibi bir maneviyatının olmadığını bu nedenle doktorların sakat veya istenmeyen bebekleri kürtaj veya doğumlarından sonra öldürebilme hakkının bulunması gerektiği belirtildi. Yeni doğan bebeği öldürmekle doğumdan önce kürtaj yapmak arasında çok büyük bir fark olmadığına da dikkat çeken Francesca, bunun, bebek katilliği veya ötenazi olarak görülmemesi gerektiğine de vurgu yaptı.

Makalenin yayınlanmasının ardından birçok tehdit mesajı aldığını ifade eden Francesca hayatının en kötü zamanlarını geçirdiğini söyledi.

Açıklama, Kürtaj Karşıtı Grup tarafından kınanırken, grubun eş başkanı Lord Alton, Catholic Herald’a verdiği demeçte açıklamaya katılmadığına dikkat çekti.

Tartışmalara neden olan Tıbbi Etik dergisinin editörü Julian Savulescu ise geçmişte benzer tartışmaların yapıldığını ileri sürerek yazıyı savunadu.

Daily Mail

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler