HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yeniden Türkiye'ye uçmaya hazırlanıyorlar

Türkiye ile İsrail arasındaki tazminat görüşmelerde ilerleme sağlanırken İsrailli havayolu şirketlerinin Türkiye'ye uçuşlarının yeniden başlaması için görüşmelerin yapıldığı bildiriliyor.

TEL AVİV(ANKA) - Haaretz gazetesi, bu müzakerelere katılan İsrail'in istihbarat ve güvenlik örgütü "Shin Bet ile Türk yetkililerinin güvenlik düzenlemelerinde mutabakata varmaya daha yaklaştıklarını" yazdı.

İsrail Ulaştırma ve Dışişleri Bakanlıkları yetkililerinin de bulunduğu görüşmelerin amacının İsrail ulusal havayolu şirketinin İstanbul'a uçuşları ile Arkia ve İsrair havayolu şirketlerinin Antalya ve Türkiye'deki başka destinasyonlara charter seferlerini yeniden başlatmak olduğu ifade ediliyor.

Haaretz, söz konusu müzakerelerinin Shin Bet'in kısa bir süre önce İstanbul'a yönelik kargo uçuşlarının yeniden başlamasına onay vermesinin ardından yapıldığını kaydettiği haberinde müzakerelerin, başta tazminat görüşmeleri olmak üzere, Kudüs ile Ankara arasındaki ilişkilerdeki yakınlaşma ile hızlandırıldığını belirtti.

Haberde El Al'ın İstanbul uçuşlarını, "otoritelerin İsrail'in güvenlik taleplerine uymayı reddetmeleri üzerine Mart 2007'de durdurduğu" kaydedildi.

Bu arada, Haaretz, halen Tel Aviv ile İstanbul arasında sadece THY ve Pegasus'un uçtuğuna, Tel Aviv-Antalya rotasının da Türk charter uçaklarınca gerçekleştirildiğine dikkat çekerken "Yabancı havayolları şirketleri olarak bu şirketler, Shin Bet'in sıkı güvenlik gerekliliklerinden muaf" sözlerini de ekledi.(ANKA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler