HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yıldırım, Rusya Başbakanı ile görüştü

Başbakan Binali Yıldırım, Rusya Başbakanı Medvedev ile telefonda görüştü.

Yıldırım, Rusya Başbakanı ile görüştü

Medvedev, tarım ürünleri ihracat kararnamesinin imzalandığını söyledi. Görüşmede yarın Moskova'da yapılacak Erdoğan-Putin görüşmesi ele alındı. İkili ilişkilerin ileriye taşınması teyit edildi.

TÜRKİYE İLE RUSYA ANLAŞTI! İMZALAR ATILDI

Başbakan Yıldırım'ın Rusya Başbakanı Medvedev ile yaptığı telefon görüşmesinde, kritik kararnameyi imzaladığını belirtti.

Yıldırım'ın Rusya Başbakanı Medvedev ile yaptığı telefon görüşmesinde, Medvedev, bazı tarım ürünlerinin Türkiye'den Rusya'ya ihracatına imkan tanıyan kararnameyi imzaladığını belirtti.

Görüşmede yarın Moskova'da yapılacak Erdoğan-Putin görüşmesi ele alındı. İkili ilişkilerin ileriye taşınması teyit edildi.

Yapılan açıklamada şöyle denildi

Sayın Başbakanımız bugün (9 Mart) Rusya Federasyonu Başbakanı Dmitri Medvedev ile karşı tarafın talebi üzerine bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiştir.

Görüşmede taraflar, Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin yeninden gelişmesinden duyulan memnuniyeti ifade ederek, bu doğrultuda ticaret, ulaştırma, tarım ve taşımacılık konularının yanı sıra gümrük, enerji ve vize rejimine ilişkin gündem maddelerini ele almıştır. Rusya Başbakanı Medvedev, bazı tarım ürünlerinin ülkemizden Rusya’ya ihracatına imkan tanıyan bir kararnameyi az evvel imzaladığını ifade etmiştir.

İki Başbakan, Sayın Cumhurbaşkanımızın Rusya’ya yapacakları ziyaret çerçevesinde düzenlecek olan Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi öncesi eşgüdüm mahiyetinde gerçekleştirilen samimi telefon görüşmesinde, ikili ilişkilerimizin emin adımlarla ileriye taşınması konusundaki kararlılığı da bir kez daha teyit etmişlerdir.

YILDIRIM KKTC'YE GİTTİ

Öte yandan, Başbakan Binali Yıldırım KKTC'ye gitti. Yıldırım'ın KKTC ziyaretin Kıbrıs görüşmeleri ve bölgesel gelişmeler ele alınacak.KKTC Başbakanı Özgürgün'ün eşinin yurt dışında programı olduğu için annesi Tangör Özgürgün karşılamada yer aldı.

Başbakan Binali Yıldırım, çeşitli görüşmelerde bulunmak üzere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) başkenti Lefkoşa'ya gitti. Yıldırım, özel uçak "TUR" ile saat 14.30'da KKTC'ye geldi. Başbakan Yıldırım'ı, Ercan Havalimanı'nda, KKTC Başbakanı Özgürgün karşıladı. Başbakan Binali Yıldırım, KKTC ziyareti kapsamında Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber ve Başbakan Hüseyin Özgürgün ile görüşmeler yapacak. KKTC Başbakanı Özgürgün'ün eşinin yurt dışında programı olduğu için annesi Tangör Özgürgün'ün karşılamada yer aldığı öğrenildi.

Görüşmelerde, Türkiye ile KKTC arasındaki yakın iş birliğinin daha da ilerletilmesi ve Kıbrıs sorununa kapsamlı çözüm bulunmasına ilişkin müzakere sürecinde meydana gelen son gelişmeler ele alınacak. Başbakan Yıldırım ile birlikte eşi Semiha Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da KKTC'ye geldi.

BAŞBAKAN'IN ANNESİ KARŞILADI

Karşılamada, KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün'ün annesi Tangör Özgürgün, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, KKTC Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Ömer Paç, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, KKTC Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Lakadamyalı ile milletvekilleri de hazır bulundu. KKTC Başbakanı Özgürgün'ün eşinin yurt dışında programı olduğu için annesi Tangör Özgürgün'ün karşılamada yer aldığı öğrenildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler