HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yıldırım ve Orban bir arada: Gittiğim hamamın adı Kerim Paşa

Başbakan Binali Yıldırım, Macar mevkidaşı Victor Orban'la yaptığı basın toplantısında, "Bizde bir laf var, fazla naz aşık usandırır. AB'nin bu konuda biraz daha hızlı hareket etmesinde fayda var" dedi. Yıldırım, Orban ile görüşmesinin ardından basın toplantısı düzenledi. Yıldırım'ın AB'ye üyelik müzakerelerine yönelik soruya yanıtı "Bizde bir laf var, fazla naz aşık usandırır. AB'nin bu konuda biraz daha hızlı hareket etmesinde fayda var" oldu.

Başbakan Binali Yıldırım, Macar mevkidaşı Victor Orban'la yaptığı basın toplantısında, "Bizde bir laf var, fazla naz aşık usandırır. AB'nin bu konuda biraz daha hızlı hareket etmesinde fayda var" dedi. Yıldırım, Orban ile görüşmesinin ardından basın toplantısı düzenledi. Yıldırım'ın AB'ye üyelik müzakerelerine yönelik soruya yanıtı "Bizde bir laf var, fazla naz aşık usandırır. AB'nin bu konuda biraz daha hızlı hareket etmesinde fayda var" oldu. Orban ise, "AB'nin ve Avrupa'nın Türkiye'ye ihtiyacı var" ifadelerini kullandı.

Yıldırım, "Macaristan ile ilişkilerimiz sadece siyasi ve ekonomik olarak değildir. Kültürel bağlantılarımız ve birbirimizde izlerimiz var. Macaristan'la Türkiye olarak yapacağımız çok şey var. Eğitim olarak ilişkileri geliştirebiliriz. Macaristan'ın 11 Nobel ödüllü bilim adamı var. Bilim yönünde de birlikte çalışabiliriz. Spor alanında da gelişmiş olan Macaristan'la gençlik ve spor alanında da ortak projeler üretebiliriz" şeklinde konuştu.

ORBAN: BENİM BUDAPEŞTE'DE GİTTİĞİM HAMAMDA 'KERİM PAŞA' YAZIYOR

Orban şunları söyledi:

"Başbakan Binali Yıldırım'ın da dediği gibi Türklerle Macarlar arasında büyük bir bağ var. Budapeşte'de hamam adeti vardır ve benim gittiğim hamamda da Kerim Paşa yazmaktadır. Birbirimizin tarihi iç içedir. Burada kendimi evimde gibi hissettim. Diplomasi de önemli şeyler söz konusu. Macaristan ve Türkiye NATO'nun kararlı üyeleridir. Türkiye Avrupa'nın önemli müttefiklerinden birisi. Uluslarası mücadelede Türkiye'nin çabaları için Başbakan Yıldırım'a teşekkür ediyorum. Türkiye'nin istikrarlı olması Avrupa'nın da menfaatinedir."

'ERDOĞAN GELDİĞİNDE BİZE ÖDEV VERMİŞTİ'

"Cumhurbaşkanı (Recep Tayyip) Erdoğan 2012 yılında İş Zirvesi için Macaristan'a geldiğinde bize ödev vermişti. Macar — Türk ekonomik hacminin 5 milyar dolar olmasını istiyordu. İlk çeyrekteki artışla 1 milyar doları buldu. Yıl sonunda da 3 milyar doları bulması bekleniyor."


En Çok Aranan Haberler