HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yıldırım'ın ABD Başkan Yardımcısı Pence ile görüşmesi bugüne çekildi

Başbakan Binali Yıldırım ile ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in yarın yapılması planlanan görüşmesi bugüne alındı. Başbakan Binali Yıldırım, ABD'ye yapacağı ziyaret kapsamında, ABD'de göreve gelen yeni yönetime Başbakanlık düzeyinde ilk ziyaret gerçekleştiriyor. Zaman değişikliğinin Pence'in kilise saldırısının yapıldığı Teksas'a gidecek olması nedeniyle yapıldığı belirtildi.

Ziyaret sırasında Başbakan Yıldırım'a, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak eşlik edecek.

GÖRÜŞME NEDEN ÖNE ÇEKİLDİ?

Başbakan Yıldırım, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile bugün görüşecek.

Yıldırım ile Pence arasındaki görüşme çarşamba günü yapılacaktı.

ANKARA KULİSLERİ HAREKETLENDİ: GÖRÜŞME NEDEN ÖNE ÇEKİLDİ?

Ankara kulisleri Başbakan Binali Yıldırım’ın ABD Başkan Yardımcısı Michael Pence ile 8 Kasım'da yapacağı görüşmenin dün gece geç saatlerde yapılamayacağı ve bu sebeple bugüne çekildiği haberini konuşuyor. Hürrriyet yazarı Murat Yetkin, bugünkü köşesinde, haberin Ankara'ya ilk ulaştığında bir heyecana yol açtığını ancak kısa sürede durumun anlaşıldığını, gerekçenin 'ABD Başkanı Donald Trump'ın kendi yokluğunda Pence'den kilise saldırısı nedeniyle 8 Kasım'da Teksas'a gitmesinini istemesi' olduğunu yazdı ve şöyle devam etti:

"Bunun üzerine Yıldırım'ın Ankara'dan hareketi erkene alınarak 7 Kasım öğleden sonra ya da akşam saatlerinde Pence ile görüşme imkanı sağlandı.

Ancak bu son dakika gelişmesi öncesindeki gelişmeler Türkiye-ABD ilişkilerindeki gerilime dair olumlu işaretler verdi.

Dün akşam saatlerinde gelen vize kısıtlamalarının gevşetildiği haberi, Merkez Bankasının müdahalesine rağmen ABD dolarındaki önlenemeyen yükselişin yönünü çevirmeye yetti.

Bunu takiben Ankara’daki ABD Büyükelçiliği'nden yapılan yazılı açıklamadaysa bu kararın Türk yetkililerin halen başka bir ABD misyonu çalışanı aleyhine açılmış soruşturma bulunmadığı güvencesi üzerine verildiği bildirildi. Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamadaysa artık hiç bir Amerikan misyonu çalışanının soruşturulmayacağına dair güvence verilmemiş olduğu bildirildi; yargı bağımsızdı."(Yazının devamı için tıklayınız)

YILDIRIM'IN ABD GÜNDEMİ OLDUKÇA YOĞUN

Başbakan Yıldırım, Pence ile yapacağı görüşmelerin yanı sıra, Washington ve New York'ta kanaat önderleri, Türk ve akraba toplulukları temsilcileri, Müslüman ve Yahudi toplumu temsilcileri, medya mensupları, yatırımcı ve iş dünyasından isimlerle bir araya gelmesi öngörülüyor.


En Çok Aranan Haberler