HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

YPG'den Türkiye için küstah tehdit: Çatışma çıkması ihtimali yüksek

Reuters'ın Beyrut mahreçli haberine göre, ABD'nin desteklediği Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) üst düzey bir yetkilisi, dün Türk birlikleriyle çarpışma yaşanan kuzeybatı Suriye'de "açık ve şiddetli bir çatışma çıkması ihtimalini yüksek" gördüklerini söyledi. SDG danışmanı Naser Haj Mansour, SDG'nin, Halep yakınlarında dün iki taraf arasında kısa bir çatışmanın yaşandığı bölgede "bilinen sınırların ilerisine geçmeyi denemeleri" halinde Türk birlikleriyle 'savaşa hazırız' mesajı verdi.

YPG'den Türkiye için küstah tehdit: Çatışma çıkması ihtimali yüksek

Türkiye'nin desteklediği isyancı grupların açıklamalarına göre, Türkiye son zamanlarda bölgeye takviye güç göndermesi SDG'de Kürt çoğunluklu Afrin de dahil olmak üzere kendi kontrolü altındaki bölgelere Türkiye'den saldırılar yapılabileceği kaygısına yol açtı.

SDG'nin çoğunluğunu, Türkiye'nin PKK'nın uzantısı olarak gördüğü YPG milisleri oluşturuyor.

Mansour, Türkiye'nin SDG'nin elindeki bölgelere saldırmasının, SDG savaşçılarını Rakka'daki cephede ön saflardan geri çekeceği için IŞİD ile mücadeleye "büyük zarar" vereceğini söyledi.

Türkiye dün yaptığı bir açıklamada Azez yakınlarında YPG'nin Türkiye destekli isyancılara açtığı ateşe karşılık verdiğini duyurmuştu. Mansour, SDG'nin Türk tarafından yapılan top atışlarına cevap verdiğini açıkladı.

Halep'in kuzeyindeki bölgede SDG ile Türk birlikleri arasında daha büyük bir çatışma çıkması riski konusunda bir soruya Mansour şöyle yanıt verdi:

KÜSTAH TEHDİT

"Kesinlikle bu bölgede açık ve şiddetli bir çatışma ihtimali yüksektir; özellikle SDG'nin donanımlı ve hazır olduğunu düşünürseniz" dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, bugün yaptığı açıklamada, "PYD/YPG'nin Afrin'den Türkiye'ye açtığı her taciz ateşi misliyle karşılık bulacak, Türkiye sınır ötesindeki terör gruplarının Türkiye'ye karşı eylemlerine sessiz kalmayacak" dedi.


En Çok Aranan Haberler