HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

YPG'ye silah desteği verilen Kobani'de sessizlik

Suriye'nin Kobani kentinde 36 gündür IŞİD militanları ile çatışan YPG güçlerine Irak Bölgesel Kürt yönetimi tarafından silah yardımı yapıldı.

YPG'ye silah desteği verilen Kobani'de sessizlik

ABD uçakları tarafından gece havadan atılan yardımın ardından, Kobani'de yeni günde ise sessizliğin hakim olduğu görüldü.

PYD denetimindeki Kobani'yi ele geçirmek isteyen IŞİD militanları 36 gün önce ilçeye doğu ve batı cephelerinden saldırdı. IŞİD'in saldırısı sırasında binlerce Suriyeli evini terk etti ve sınırı aşarak Türkiye'ye geldi. Kobani'ye ulaşan IŞİD militanları ile YPG güçleri arasında göğüs göğüse çatışmalar başladı. Son günlerde artan çatışmaların ardından ABD öncülüğündeki koalisyon ülkelerinin uçaklarının bombardımanı ile IŞİD militanları ilçe merkezinden geri çekilirken, uzaktan havan topu ile saldırıyı sürdürdü.

HEDEF SINIR KAPISI

Bombardıman ile militan ve mevzi kaybedince geri çekilmek zorunda kalan IŞİD militanları, YPG'ye yardım gelmesini ve yaralılarının tedavisini engellemek için Mürşitpınar Sınır Kapısı'nın bulunduğu bölgeye yöneldi. Bombardıman nedeniyle ilerleyemeyen IŞİD militanları, uzaktan havan topu mermileri ile bu bölgeyi hedef alan atışlar yapmaya başladı. IŞİD militanlarının attığı havan mermileri zaman zaman sınırı aşarak Türkiye tarafına da düştü.

ÇATIŞMALAR AZALDI

IŞİD militanlarının hava saldırıları ile verdiği kayıpların ardından geri çekilmesi ile sokak çatışmaları da azaldı. Daha önce yoğun şekilde duyulan silah sesleri, son birkaç gündür aralıklarla duyulmaya başlanırken, IŞİD militanlarının yoğun olarak doğu bölgesinden havanlarla sınır kapısı ile bu bölgedeki YPG mevzilerini hedef alan atışlar yapmaya başladığı görüldü.

HAVADAN SİLAH GELDİ, SESSİZLİK BAŞLADI

Bugüne kadar 135 hava saldırısı ile IŞİD'e darbe vuran savaş uçakları, dün gece ise YPG mevzilerine silah yardımı yaptı. Irak Kürt Bölgesel yönetiminin tedarik ettiği içerisinde silah, mühimmat ve medikal malzemelerinin bulunduğu 27 konteyner, uçaklarla dün gece Kobani'de önceden belirlenen YPG mevzilerine bırakıldı. Kobani Kantonu yöneticilerinin de sıkça dile getirdiği silah yardımının gelişinin ardından yeni günde sessizlik hakim oldu. Sabah saatlerinden itibaren sessizliğin hakim olduğu Kobani'de 2 kez havan mermisi ile birkaç el silah sesi duyuldu.

SINIRDA ÖNLEMLER HAD SAFHADA

Son günlerde IŞİD militanlarının havan saldırısı sırasında mermilerin sınırı aşarak Türkiye tarafına gelmesinin ardından önlemler de en üst seviyeye çıkarıldı. Suriye'yi gören hakim tepelere obüs ve tanklar konuşlandırılırken, sınır hattına giden yollarda önlem alan güvenlik güçleri ise bölgeye güvenlik gerekçesiyle kimsenin geçmesine izin vermiyor. (DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler