HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yunanistan, açlık grevindeki Sakkas'ı serbest bıraktı

Yunanistan'ın başkenti Atina'da anarşist bir örgüte mensup olduğu şüphesiyle tutuklu bulunan ve açlık grevine giden Kostas Sakkas'ı mahkeme kefaletle serbest bıraktı.

Yunanistan, açlık grevindeki Sakkas'ı serbest bıraktı

"Terör" suçlamasıyla 2010'dan beri tutuklu bulunan Kostas Sakkas, mahkemeye çıkarılmadan gözaltında tutulma süresi 30 aylık yasal sınırı aşınca Haziran'da açlık grevine başlamıştı.

Doktorlar bu hafta, 29 yaşındaki Sakkas'da % 20 kilo kaybı olduğu ve organ yetmezliği ve ölüm tehlikesiyle karşı karşıya olduğu uyarısında bulundu.

Sakkas, bir dizi bombalama ve kundaklama olayıyla ilgili radikallerle bağlantısı olduğu suçlamasını reddediyor.

Uluslararası Af Örgütü, Sakkas'ın gözaltında tutulmasını kınadı. Bu dava muhafazakârların liderliğindeki hükümet ile sol muhalefet arasında uyuşmazlığa neden oldu.

Ana muhalefet partisi Syriza, Sakkas'ın derhal serbest bırakılması talebiyle gösteriler düzenledi.

'Terör' suçlaması

Sakkas'ın, birçok üyesi Avrupalı liderlere ve elçiliklere bombalı paket göndermekten tutuklanan 'Ateş Çekirdeği Komplosu' adlı militan anarşist grupla ilişkisi olduğu iddia ediliyor.

Polis, ABD'nin terörist örgüt olarak ilan ettiği gruba yönelik 2011'de düzenlenen operasyonlar sonucu örgütün dağıldığını ilan etti.

Çarşamba günü doktoru tarafından yapılan açıklamada, 4 Haziran'dan bu yana açlık grevinde olan Sakkas'ın "son aşamada" olduğu ve yaşamsal organlarının büyük hasar gördüğü belirtildi.

30 bin euro kefaletle serbest bırakılan Sakkas'a, aynı davadan yargılandığı arkadaşları ile irtibata geçme ve Atina merkezinden ayrılma yasağı ile haftada bir karakolda imzaya gitme koşulu getirildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler