HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yunanistan'a ulaşan göçmen sayısı yarım milyon

Bu yıl Yunanistan'a giren göçmen sayısı yarım milyona ulaştı. Avrupa ülkeleri Balkanlarda sınır kapılarına yığılan göçmenlerin durumunu ele almak üzere toplanıyor.

Yunanistan'a ulaşan göçmen sayısı yarım milyon

Bu yıl içinde Yunanistan'a giren göçmenlerin sayısı yarım milyona ulaştı. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'ne göre, Yunanistan'a giden göçmenlerin sayısı günde 8 bini buluyor.

Yunanistan üzerinden diğer Avrupa Birliği (AB) ülkelerine geçmeye çalışan göçmenler de Balkan ülkelerinin sınırlarına yığılmış durumda. Hırvatistan'dan gelen göçmenlerin artması üzerine Slovenya sınırına asker yerleştirdi.

Macaristan ise, Cuma gecesi güneydeki Hırvatistan sınırını güvenlik gerekçesiyle kapatmış, bunun üzerine göçmenlerin bir kısmı daha ağır ilerleyen Slovenya güzergahına yönelmişti.

Daha önceleri günde 2 bin 500 göçmen alacağını bildiren Slovenya, Cuma gününden bu yana ülkeye giriş yapanların sayısının 19 bin 500'i bulduğunu belirterek AB ülkelerinden yardım istedi.

Slovenya Başbakanı Miro Cerar, "nüfusu iki milyon olan küçük bir ülkenin, daha büyük Avrupa ülkelerinin bile baş edemediği bir sorunu durduracağı ve çözeceği yanılgısına kapılmak hatadır" diye konuştu.

Uluslararası Göç Örgütü'ne göre, 2015'te Avrupa'ya varan göçmenlerin sayısı rekor düzeye ulaştı.

Bu yıl içinde şimdiye kadar çoğu Türkiye üzerinden, 650 bin göçmen Avrupa'ya ulaştı. Geçen yılın aynı döneminde ise bu rakam 280 bin olmuştu.

AB'den acil toplantı çağrısı

Balkanlardaki göç krizi üzerine Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, bazı Avrupa ülkelerini acil bir zirve toplantısına çağırdı.

Komisyondan yapılan açıklamaya göre Pazar günü düzenlenecek mini zirveye Avusturya, Hırvatistan, Bulgaristan, Makedonya, Almanya, Yunanistan, Macaristan, Romanya, Sırbistan ve Slovenya liderlerinin katılması bekleniyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler