HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yunanistan'da gösteri

Yunanistan'ın başkenti Atina'da çeşitli sol gruplar, hükümetin kreditörlere sunduğu reform paketini protesto etti.

ATİNA (AA) -Atina'nın Omonia Meydanı'nda toplanan binlerce PAME (Panellen Mücadele Cephesi) üyesi parlamento binasının da bulunduğu Sindagma Meydanı'na yürüdü. Eylemciler, Yunan hükümetinin bu gece parlamentodan yetki talep edeceği oturuma tepki gösterdi.

Ellerinde "PAME" yazılı bayraklar taşıyan göstericiler, "Yeni barbar memoranduma hayır", "Krizi plütokratlar ödesin", "Plütokrasi için başka fedakarlık yok" ve "AB ile IMF memorandumlarına hayır" şeklinde sloganlar attı.

Atina Üniversitesi önünde toplanan Antikapitalist Cephe (ANTARSYA) üyeleri ise PAME grubu Sintagma Meydanı'na ulaştığı sırada, AB ve hükümet karşıtı sloganlarla aynı meydana doğru yürüyüşe geçti. İki grubun karşılaşmasını önlemek isteyen polis ile grup üyeleri arasında ufak çapta arbede yaşandı. Polis eylemcileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullandı.

Yunan hükümeti, reform önerileriyle ilgili paketinde, ülkenin uzun vaddeli borcunun yeniden şekillendirilmesini ve ülkenin 2018 yılına kadarki borçlarını ödeyebilmesi için 53,5 milyar avro talep etti. Paketin yarın Avro Bölgesi maliye bakanları toplantısından önce bu akşam Yunan Parlamentosu'nda oylanması bekleniyor. Yunan hükümeti parlamentodan yetki talep ediyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler