HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yunanistan'dan bir ilk

Yunanistan ilk defa Patriot füze sistemlerini kullanarak Türk savaş uçaklarını taciz etti.

Yunanistan'dan bir ilk

Ege denizinin uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu yapan dört F-4 savaş uçağına önceki gün, Patriot uzun menzilli hava savunma füze sisteminin radarları kilitlendi.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Ege Denizi’nin uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu icra eden dört adet F-4E 2020 uçağımız Ahikerya Adası güneybatısında Yunanistan’a ait Patriot füze sistemi tarafından saat 15:20’de iki kez 15 saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle taciz edilmiştir” denildi.

Askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre Yunanistan ilk defa Ege’de Türk savaş uçaklarına uzun menzilli füze tehdidinde bulundu. Olay Dışişleri Bakanlığı’na da bildirildi. Yunanistan daha önce ihlal yaptığını öne sürdüğü Türk savaş uçakları için Mirage savaş uçaklarını kaldırıyordu.

BİR SAAT 18 BİN DOLAR
Yunanistan, Türk savaş uçaklarına karşı, Ege denizine yakın üslerine konuşlandırdığı tam donanımlı Mirage 2000 ve F-16 savaş uçaklarını kullanıyor.

Yunanistan basını, ülkedeki ekonomik krizde Ege’de Türk uçaklarıyla yaşanan it dalaşlarının da payı olduğunu dile getirmişti.

Tam donanımlı F-16’ların Ege’de yaptıkları her uçuş saat başına her iki tarafa da 18 bin dolara mal oluyor. Ekonomik krizde olan Yunanistan’ın bu maliyetlerden kaçınmak için artık uçak kaldırmadan, füze sistemleriyle tacizlerine devam edebileceği kaydedildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler