HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yunanistan'dan son dakika Kardak adımı: Çelenk bıraktılar

Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kamenos, sabah erken saatlerde Kardak kayalıklarının deniz bölgesine çelenk bıraktı.

Her yıl 30 Ocak’ta Kardak kayalıklarına gelerek, 1996 yılında kriz sırasında düşen helikopterde ölen 3 Yunan askeri için anma töreni düzenleyen Yunanistan askeri birliği bu yıl kayalıklara uğramamıştı. Yunanistan bu sabah sessizliğini bozdu.

1996 yılındaki Kardak olaylarının 21’inci yılı nedeniyle Kardak adası üzerinden helikopterle uçan Kamenos, 21 yıl önce hayatını kaybeden üç Yunan subay için yerel saatle 08.20'de denize çelenk attı.

Kamenos’a Yunan Hava kuvvetleri Komutanı Hristos Hristodulu eşlik etti.

Kardak geriliminin ardından Yunanistan bugün sessiz kaldı

30 OCAK'TA KAYALIKLARDA BEKLENEN ZİYARET GERÇEKLEŞTİRİLMEMİŞTİ

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanlarının pazar günü gerçekleştirdiği Kardak ziyaretinin ardından yaşanan gerilim sonrası 30 Ocak Pazartesi günü kayalıklar 'boş' kalmıştı.

PAZAR GÜNÜ KARDAK KAYALIKLARINDA NELER YAŞANDI?

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, 29 Ocak Pazar günü saat 12.00 sıralarında Kardak Kayalıkları’nı ziyaret etmişti. Orgeneral Akar’ın Kardak’a girmesinin egnellendiği iddiası yalanlandı.

TÜRK VE YUNAN SAHİL GÜVENLİK BOTLARINDAN KARDAK’TA KRİTİK YAKINLAŞMA

1996 yılında çıkan krizde, Yunan helikopterinin düşmesi sonucu 3 Yunan subayın yaşamanı yitirdiği olayın yıl dönümünde, Kilim Adası'nda anma törenleri düzenlenirken, bir Yunan botu, Genelkurmay Başkanı Akar'ı taşıyan hücum botunun önüne geçti.

KAYNAK'TAN AKAR'IN KARDAK ZİYARETİNE DEĞERLENDİRME

Başbakan Yardımcısı Kaynak, Yunan Bakan'ın çelenk atma hamlesinin öncesinde yaptığı açıklamada, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar'ın Kardak bölgesinde yaptığı incelemeye ilişkin "Kardak kayalıkları ve ona benzer bir kısım kayalıklar, maalesef Yunanistan tarafından suistimal edilmeye çalışılıyor ama Türkiye Cumhuriyeti hükümeti asla Yunanistan'ın buralarda yeni bir alan açmasına imkan vermeyecektir" dedi.

Yunan botunun, Orgeneral Akar'ın Kardak'a girmesini önlemeye çalışması gergin anların yaşanmasına neden olmuştu.

Yarım saat süren gerginlikten sonra Genelkurmay Başkanı Akar, Bodrum'a geri dönmüştü.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler