HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yunanistan’ın yeni başbakanı Tsipras kabineyi açıkladı

Yunanistan'da Pazar günü gerçekleştirilen genel seçimlerde galip çıkmayı başaran Syriza Partisi lideri Alexis Tripras, kabineyi kurdu.

Tripras tarafından oluşturulan kabine de ilk defa bir görme engelli Bakan görev yapacak.

Yunanistan'ın yeni Başbakanı Alekxis Tripras, dün Cumhurbaşkanı Karolos Papulias'tan koalisyon hükümeti kurma yetkisini almasının ardından yeni kabinede yer alacak bakan ve görevlerini belirledi. Tripras tarafından oluşturulan koalisyon hükümetinde Nikos Pappas Devlet Bakanı, Panaghiotis Nikoloudis Adalet Bakanı, akademisyen Nikos Kotzias Dışişleri Bakanı, Panos Kammenos Savunma Bakanı, bir diğer akademisyen Giannis Dragasakis Başkan Yardımcısı, Yanis Varoufakis Maliye Bakanı, Elena Koundoura Turizm Bakanı, Panos Skourletis Ticaret ve Çalışma Bakanı, akademisyen Giorgos Stathakis Ekonomi Bakaanı, görme engelli Panoghiotis Kouroumblis Sağlık Bakanı, Nikos Voutsis İçişleri Bakanı olarak belirlendiği bildirildi. Öte yandan Tripras'ın koalisyon kurduğu ANEL Partisinin lideri Panos Kammenos'un Savunma Bakanı, Bakanı, Constantine Tsoukalas ya da Aristidies Baltas'ın Kültür ve Eğitim Bakanı olarak atanması bekleniyor.

Bakanların bugün akşam saatlerinde yemin etmeleri yarın ise ilk kabine toplantısının gerçekleştirilmesi bekleniyor. (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler