HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yurt dışındaki Türkler, oy kullanmaya başladı

Rusya’daki yaşayan Türkler, ilk kez Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanmak için bu sabahtan itibaren Moskova, Kazan, St. Petersburg ve Novorossiysk’de oylarını kullanmaya başladı.

Yurt dışındaki Türkler, oy kullanmaya başladı

Moskova’da yaşayan Türk vatandaşları sabah saatlerinde itibaren Türkiye’nin Moskova Büyükelçiliği binasında kurulan sandıklarda oy kullanmaya geldi. Moskova Büyükelçiliği 3 numaralı sandık kurulu başkanı Mehmet Akif Koç, Rusya’da toplam 3 gün oy kullanılacağını ve bunun Büyükelçilik ve diğer Başkonsolosluk binalarında olacağını belirterek, şöyle dedi:

"Toplamda Moskova’da 8 bin 500- 9 bin arasında seçmenimiz var. Hafta içi ve sabah saatleri olduğu için henüz pek bir yoğunluğumuz yok. Ancak, öğleden sonra ve cumartesi günü katılımın yoğun olacağını düşünüyoruz. 1 kişi ortalama 2 dakikada oyunu kullanıp çıkmış oluyor. Moskova’da randevu sistemine ilgi 500 civarında oldu. Umuyoruz ki bir dahaki sefere daha yoğun olacağını umuyoruz. Çünkü işimizi çok kolaylaştırıyor açıkçası."

Rusya’da seçimler 31 Temmuz-2 Ağustos arasında yapılacak. İlk turda cumhurbaşkanı seçilememesi halinde ikinci tur oylamaları 17- 19 Ağustos 2014 tarihleri arasında yapılacak.

Rusya'da 50 binin üzerinde Türk vatandaşının yaşadığı tahmin edilirken 1'inci turda oy kullanmak için 835, 2'nci turda ise, sadece 438 kişinin randevu aldığı belirtildi.

(DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler