HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Zenginler neyle oynar?

Zenginler için üretilmiş en abartılı, en olağandışı ve eğlenceli oyuncaklardan bazıları…

Zenginler neyle oynar?

Karina Martinez-Carter / BBC Capital

Çocukken hayalini kurduğumuz şeylerden biri belki de Jules Verne'in Deniz Altında Yirmi Bin Fersah kitabında anlattığı sualtı dünyasını keşfetmekti. Ya da bir süper kahramanın gücüne sahip olmak… Bu hayallerin etkisi hayatımız boyunca devam eder.

Belki de bu yüzden insanlar büyüse de oyuncak sevgisi devam eder. Bir farkla ki… insanlar büyüyüp zenginleştikçe oyuncaklar da daha büyük, daha iyi, daha pahalı ve daha ileri teknoloji ürünü olur.

İşte zenginler için üretilmiş en abartılı, en olağandışı ve eğlenceli oyuncaklardan bazıları…

Denizaltı

Sualtı keşfi çocukken çoğu kişinin hayalinde olan bir şeydir. Denizaltı sahibi ünlüler arasında, Pasifik Okyanusu'ndaki en derin yarık olan Mariana Çukuru'na turist taşıma planları olan İngiliz işadamı Richard Branson yer alıyor. Film yönetmeni James Cameron da Deepsea Challenger adlı denizaltını bilim dünyasına bağışladı.

Florida'daki Triton Denizaltıları adlı şirket, ileri teknoloji ürünü aküyle çalışan küçük lüks denizaltılar yapıyor. Fotoğraftaki Triton 3300/3 modeli üç kişi kapasiteli ve keşif, araştırma ve film çekimleri amacıyla kullanılabiliyor ve 1006 metreye kadar dalabiliyor. Fiyatı ise 3,6 milyon dolar.

Su gücüyle çalışan Jetovator

Uçmak da her insanın çocukluktan kalma hayalleri arasındadır. Ama bunun için uçağa binmeniz ya da köprüden atlamanız gerekmiyor.

Hammacher Schlemmer adlı şirketin su gücüyle çalışan ‘jetovator'u jet-ski benzeri bir uçan alet. Su üstünde giderken kullanıcısını 7,6 metre kadar havaya fırlatıyor; sonra da 3 metre kadar su içine daldırıyor. Fiyatı: 7000 dolar.

Yarış arabaları

Bunlar ne minyatür oyuncak araba ne de elektrikli araba. Slot Mods USA adlı şirket sipariş üzerine yarış pistleri ve yarış arabaları yapıyor. Ama bu pistlerin uzunluğu 3-9 metre, genişliği 3-6 metre arasında değişiyor. Bunları inşa etmesi ise 3-6 ay alıyor. Fiyatı 50.000 dolardan başlayıp 125-150 bin dolara kadar çıkabiliyor.

Golf sahası hoverkraftı

Golf Cart Hovercraft adlı bu ürün, kum ve su gibi engelleri 23 cm yüksekte uçarak aşabiliyor. Saatteki hızı 72 km'ye varabiliyor. Araç dört kişi taşıyabiliyor ve direksiyon yerine gidon kullanılıyor. Hammacher Schlemmer adlı firmanın ürettiği bu aracın fiyatı ise 58.000 dolar.

İnsansız hava aracı

Bu günlerde insansız hava araçlarını (İHA) her yerde görmek mümkün. İleri teknoloji ürünü bu araçlar uzaktan kumandayla kontrolü elinde bulunduran kişiye yükseklerde macera ve etraflarını gözetleme imkanı sunuyor.

Brookstone adlı şirketin en çok sattığı ürünlerden biri Parrot BeBop Drone Quadricopter adlı İHA. Araçtaki balık gözü kamera lensleri 14 megapiksel kalitede geniş açılı görüntü kaydediyor. GPS sistemine sahip bu araçların fiyatı ise 500 dolar.

Bu makalenin İngilizce aslını BBC Capital'da okuyabilirsiniz.

Dergideki diğer makalelere buradan ulaşabilirsiniz.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler