HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Zergele'de sivil ölüm iddiası gerilimi artırdı

Bu sabaha karşı Türkiye savaş uçakları tarafından Erbile'e bağlı Rewanduz ilçesi Zergelê köyü'ne yapılan hava harekatında 9 sivil ve iki PKK'lının hayatını kaybettiği ileri sürülüyor. Türkiye Dışişleri Bakanlığı konunun araştırıldığını bildirdi.

Zergele'de sivil ölüm iddiası gerilimi artırdı

Bu sabah TSİ 04:00'da TSK'ya ait savaş uçaklarının Kandil'in Zergelê köyüne düzenlediği saldırı sonucunda yaşamını yitiren sivillerin sayısının arttığı iddia edildi.

Jina muhabirlerinden Newroz Dijwar'ın BBC'ye aktardığı bilgilere göre, Türkiye jetlerinin Kandil'in Zergelê köyüne yönelik gerçekleştirdiği bombardıman sonucu yaşamını yitiren sivillerin sayısı 9'a çıktı.

Rojnews muhabiri, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan bir kişinin de kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdiği bilgisini verdi.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı "PKK'nın lojistik ve koordinasyon amaçlarıyla kullandığı Zergele kampına" yönelik gerçekleştirilen hava harekatı sırasında sivil kayıplar meydana geldiği yönündeki haberlerde ileri sürülen iddialar hakkında inceleme ve araştırma başlatıldığını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada "Bahsekonu Zergele terörist kampında sivillerin bulunmadığı, ancak üst düzey PKK'lıların harekat sırasında orada mevcut oldukları bilinmektedir. Öte yandan terör örgütünün sivilleri canlı kalkan olarak kullandığı da maalesef bir vakıadır" denildi.

Sivil ölüm iddialarıBugün sabaha karşı Türkiye savaş uçakları tarafından Erbil'e bağlı Rewanduz ilçesi Zergelê köyü'ne yapılan hava harekatında 8 sivil ve iki PKK'lının hayatını kaybettiği bildirilmişti.

Şimdi buna bir sivilin daha eklendiği söyleniyor.

Nerwoz Dijwar, 15'i ağır çok sayıda yaralının bulunduğunu bildirerek ölü sayısının artabileceğini belirtti.

Gazeteci, Goran Hareketi ve İslami Birlik Partisi milletvekillerinden bir heyetin bölgeye hareket ettiğini söyledi.

Öte taraftan Rudaw TV'de yayınlanan bir habere göre Kuzey Irak'taki Kürdistan Bölgesel Hükümeti, saldırıyı kınadı.

PKK ile Türkiye'ye diyalog çağrısıKürdistan Bölgesel Hükümeti, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin dün gece Kürdistan Bölgesi sınırlarına düzenlediği hava harekatı sonucunda sivillerin hayatını kaybetmesi üzerine bombardımanı kınayan bir açıklama yayınlayarak PKK ve Türkiye'ye doğrudan diyalog çağrısı yaptı.

Erbil merkezli yayın yapan Rudaw TV'de çıkan habere göre Bakanlar Kurulu'nun yaptığı açıklamada, Kürdistan Bölgesi, vatandaşlarının can güvenliği ve çıkarlarının bir kez daha çatışmaların ortasında kalmaması için, Türkiye'den Kürdistan Bölgesi'ndeki köy ve yerleşim yerlerine yönelik her türlü bombardımana son vermesini istedi.

Ayrıca PKK'dan da mevzi, kamp ve kurumlarını bölgeden uzak tutmalarını istedi.

Açıklamada, taraflara doğrudan görüşmelere başlamaları önerilerek, bunun için her türlü desteğin sağlanacağı da belirtildi.

Demokratik Toplum Kongresi de bugün bir açıklama yaparak Uluslararası ceza mahkemesi başta olmak üzere bu çerçevedeki uluslararası kuruluşları olayın üzerine gitmeye ve halktan bu olay karşısında tepkilerini göstermeye çağırdı.

DTK uluslararası basın kuruluşlarını da bu olayın takipçisi olmaya davet etti.

Erzurum-Kars karayolunda öldürülen askerErzurum-Kars karayolunda PKK'nın döşediği mayının patlaması sonucu bir uzman çavuşun öldüğü açıklandı.

Dün akşam saatlerinde PKK'lı bir grup, Erzurum- Iğdır karayolunun Karakurt deresi mevkiinde yol kesip 8 TIR ve kamyonu yakmıştı.

Kağızman Belediyesi'ne ait yolcu otobüsünden indirdiği yolcuları rehin alan grup, yolcuların cep telefonunu aldıktan sonra serbest bırakmıştı.

Olayın duyulması üzerine Erzurum, Iğdır ve Kars'tan çok sayıda asker bölgeye sevk edildi.

Bugün öğle saatlerinde, olay yerinde arama- tarama faaliyeti yapan jandarma timinde mayın kontrolü yapan bir uzman çavuş, mayının patlaması sonucu olay yerinde hayatını kaybetti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler